Uusi livemusiikkiklubi Helsingin keskustaan – yli 100-vuotias sali saa lisää sutinaa

Astoria-sali on yli 100 vuotta vanha tila. Top Lounge
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Helsingin ydinkeskustaan, Astoria-salin tiloihin Isolle Roobertinkadulle avataan uusi elävän taiteen esiintymispaikka nimeltään Astoria Klubi. Klubin avajaiset ovat 15. elokuuta, jolloin lavalle nousee Emma Salokoski yhdessä Kalevi Louhivuori’s Free Fall -kokoonpanon kanssa. Astoria Klubi saa myös uuden jazzfestivaalin, Astoria Jazz Festival kuullaan ja nähdään 9.–11. lokakuuta, kerrotaan tiedotteessa.

– Astoria-sali on palvellut pitkään yrityksiä ja suurempia ryhmiä ja niin teemme jatkossakin. On kuitenkin todella hienoa saada tarjota yli 100-vuotias Astoria nyt myös laajemman yleisön käyttöön, sanoo Top Lounges Astoria-salin isäntä Tero Lyyra tiedotteessa. – Esitykset ajoitetaan pääosin aina alkuiltoihin. Tilaisuuksiin tarjoamme yrityksille mahdollisuuden omiin asiakaskohtaamisiin, Lyyra jatkaa.

Salissa on myös parvi. Top Lounge

Astoria Klubilla nähdään myös Free Fall -keikkoja ja tapahtumia, joissa paneudutaan syvällisemmin artistin tai muusikon uraan ja varsinkin siihen, miten hänestä on tullut vuosien saatossa juuri sellainen artisti, kuin hän nyt on. Keikoilla artisti laulaa hänen taiteilijauraansa merkittävästi vaikuttaneiden artistien kappaleita omien kappaleidensa lisäksi sekä kertoo tarinoita, miksi kyseiset laulut ovat olleet hänelle niin merkityksellisiä.

Helsingin Jazz-Espan konsertit alkavat maanantaina 27. heinäkuuta

Livemusiikkipaikat ovat vähentyneet Helsingissä dramaattisesti viime aikoina. Isommista keikkapaikoista kiinni ovat menneet Virgin Oil Co. ja Elmun Nosturi. Virgin Oil Co:n tilat jäävät hotellirakentamisen alle, Nosturi purettiin Telakkarannan asuinrakentamisen tieltä.

Narinkkatorin laidalla sijaitseva The Circus löysi uudet tilat Henry Fordin kadun tapahtumakeskus Telakasta, livekeikat siellä on tarkoitus aloittaa alkusyksystä, ilmenee The Circuksen Facebook-sivulta.

Mutta myös uusia livemusiikkipaikkoja Helsinkiin on syntynyt: G Livelab avasi ovensa Pienen Roobertinkadun ja Yrjönkadun kulmassa, siis itse asiassa aivan lähellä tulevaa Astoria Klubia, nelisen vuotta sitten. Vallilan konepaja-alueella aukesi viime vuonna The Train Factory, jossa järjestettiin esimerkiksi suosittu pikkujoulutapahtuma viime joulun alla.

Suvilahteen kaavaillaan viihteen jättikeskusta – miten käy Mikko Leppilammen hankkeelle tällä kertaa?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut