Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Vähän siltä näyttää, että benjihyppypaikkaa emme siihen enää tänä vuonna laita" – Kaivarissa kaatunut nosturi pätkittiin paloiksi

Benjihyppyjä Kaivopuiston rannassa järjestävän Sky Breakers ry:n puheenjohtaja Markku Eklund arvelee, että ainakaan yhtä korkeaa benjihyppynosturia ei Kaivopuiston rannassa enää tänä vuonna nähdä.

– Vähän siltä näyttää, että benjihyppypaikkaa emme siihen kohtaan enää tänä vuonna laita. Itse asiassa juuri tänään keskustelimme asiasta. Tässä loppuu vähän aika kesken, meillä on kaupungin lupa hyppytoimintaan siinä paikassa 9. elokuuta asti. Perjantaina myrskyssä kaatuneen nosturin osien vieminen pois rannasta kestää vielä päivän pari, ja uuden nosturin pystyttäminenkin ottaisi oman aikansa, kertoo Eklund.

Mielellään Sky Breakers benjihyppynosturin Kaivariin tai vaikka Espooseen vielä toisi vaikka elokuun lopusta alkaen.

Nostopalvelu J. Helaakosken 150-metrinen nosturi kaatui tämän hetkisen epäilyksen mukaan voimakkaan ukkospuuskan johdosta Kaivopuiston rannassa aamulla 24. heinäkuuta. Nosturin katkennut puomi kaatui meren suuntaan, kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa. Rakennusliiton työympäristöasiantuntija Tapio Jääskeläinen kertoi Helsingin Uutisille (24.7.) epäilevänsä, että nosturi oli jätetty yöksi väärään asentoon.

– Jos syksymmällä avaamme benjihyppypaikan Helsinkiin tai Espooseen, on nosturi matalampi kuin mitä tuo kaatunut nosturi oli, Eklund jatkaa.

Eklundin mukaan he järjestivät viikonloppuna benjihyppyjä muun muassa Vihdissä.

– Siellä oli hyppyjä ostettu ennakkoon. Vaikka varmaan kaikki hypyn ennakkoon ostaneet olivat tietoisia perjantaina tapahtuneesta nosturin kaatumisesta, ei ainakaan minun mielestäni ollut havaittavissa minkäänlaisia pelkoja benjihyppäämistä kohtaan, kaikki hyppäsivät, Eklund jatkaa.

Hänen mukaansa heidän benjihyppytoiminnassaan ei ole tapahtunut onnettomuuksia, Sky Breakers on toiminut alalla yli 30 vuoden ajan.

– Meillä on hyppytoiminnassa säärajat, eli jos tuuli on yli 10 m/s, niin pidämme taukoa.

Nostopalvelu J. Helaakosken toimitusjohtaja Tomi Sulonen kertoo, että kaatunut nosturi on saatu nyt nostettua merestä rannalle.

– Se on paloiteltu pienemmiksi paloiksi, jotta se pystytään kuljettamaan pois sieltä. Kuljetamme palaset pois maanantain ja tiistain aikana varikollemme Vantaalle, Sulonen kertoo.

Nosturin katkeamisen syystä ei vielä ole tarkempaa tietoa, voimakkaan ukkospuuskan epäillään aiheuttaneen onnettomuuden.

– Kun saamme nosturin palaset varikollemme, niin niitä tutkitaan nosturin valmistaneen yhtiön ja asiantuntijoiden kanssa.

Kaivopuistossa kaatunut nosturi on Liebherr-merkkinen.