Varo tätä paikkaa Helsingissä! Kilpapyöräilijän törmäys lennätti Esan, 77, metallikaiteiden väliin – "13 kylkiluuta murtui, muille on sattunut pahempaa"

Onnettomuudet: Lauttasaaren sillalla pyöräilijöille on sattunut useita haavereita. Esa Lehtosaari joutui viikoksi sairaalaan kolaroinnin vuoksi.

Lauttasaaren sillalla on sattunut tänä kesänä useampia pyöräilijöiden onnettomuuksia. Esa Lehtosaari, 77, on heistä yksi. Hän oli pyöräilemässä keskustan suunnasta kohti Lauttasaaren kotiaan, kun kilpapyörää kovaa ajanut henkilö ohitti hänet. Ohitus kapealla pyöräkaistalla johti törmäykseen ja Lehtosaari lensi pyörällään sillan rakennustyömaan metallikaiteiden väliin.

– Otin siinä hetken lukua ja ihmiset tulivat kysymään, tarvitsenko apua. Olisin tietysti tarvinnut, mutta jääräpäänä jäin itse korjaamaan kamoja ja jatkoin matkaani kotiin, Lehtosaari kuvailee.

Mies ajoi autollaan Haartmanin päivystykseen tarkistuttamaan mahdolliset vammat, mutta kaikki vaikutti olevan hyvin.

– Siellä meni odotellessa monta tuntia. Minusta otettiin röngtenkuvat, mutta niistä ei löytynyt mitään. Sanottiin, että tule uudestaan jos tuntuu pahalta.

Yöllä kivut kuitenkin alkoivat ja Lehtosaari lähti Töölön sairaalaan taksilla.

– Töölössä huomattiin heti, että minulla on sarjamurtuma kyljessä. Yhteensä jopa 13 kylkiluuta oli murtunut. Jäin Töölöön osastolle viikoksi.

Hengenvaarallinen "sakkolenkki" katoaa Helsingin liikenteestä – "Olisi pitänyt tehdä jo vuosi sitten"

Lue myös: Pyöräilijän risteyskuolema järkyttää Herttoniemessä: Eeva, 39, vei valkoisen haamupyörän muistomerkiksi – "Tapahtui se, mitä on pelätty"

Lauttasaaren sillan pohjoispuoli on tällä hetkellä remontissa, jolloin autoilijoiden, pyöräilijöiden ja kävelijöiden käytössä on sillan eteläpuoli. Nykyinen järjestely on väliaikainen sillan valmistumiseen saakka. Lehtosaaren mielestä ratkaisu on hyvin vaarallinen, pyörätie on liian kapea. Lisäksi se on hyvin kalteva ja viettää kohti metallikaidetta.

Tilaa on enemmän kuin viime vuonna, kun liikenne oli toisella puolen siltaa. Silti myös sillan remontin työmaapäällikkö Vilho Hiltunen Kreate Oy:ltä tietää joitakin onnettomuuksia sattuneen, vaikkei kaikki tapaukset tule hänen tietoonsa.

– Onhan se tietysti vähän kalteva, Hiltunen myöntää.

Kaltevuuteen on tulossa kuitenkin helpotusta Hiltusen mukaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä, jotta tie saadaan vähemmän kaltevaksi. Leveyttä on Hiltusen mielestä riittävästi, jopa 75 senttiä enemmän kuin viime vuonna.

Lauttasaaren sillalle on myös tullut pyörällä ohittamisen kieltomerkki.

Lauttasaaren sillalle lätkäistiin 20 km/h -rajoitus: Suomen laki ei tunne tällaista kieltoa – "Rikotaan jatkuvasti"

Lue myös: Lauttasaaren sillan liikenne vaihtaa puolta lauantain vastaisena yönä – eteläisen puolen rakennustyöt käynnistyvät

Onko Lehtosaarella vaatimuksia kaupungille onnettomuuden vuoksi?

– En ole toistaiseksi aikonut, koska vielä onneksi henki pihisee. Mutta ehkä sitten, jos joku veisi kanssani asiaa eteenpäin. Eikä tämä ollut pahin onnettomuus, mitä sillalla on sattunut, hän sanoo.

Helsingin Uutiset ei tavoittanut projektipäällikkö Teemu Koivulaa kaupunkiympäristön toimialalta kommentoimaan asiaa.

Lue myös: Lauttasaaren silta korjataan pyöräilyn ehdoilla – autokaistojen määrä saattaa vähentyä

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut