Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin huvila-alueella myydään sisustajien himoitsemia "sinkkulaatikoita" – "Säästyy rahaa"

Puulaatikoissa säilytettiin ennen muinoin tavaroita ja elintarvikkeita.

Tänä päivänä modernit puulaatikot ovat myös sisustuselementtejä.

Tuusulan Ristikivessä sijaitsee Laatikkokaupan verstas, jossa on kiire pian alkavien asuntomessujen alla.

– Tuotteitamme on messuilla myytävänä Tuusula Shopissa. Laajin valikoima on myymälässämme Helsingin Tapanilassa, yrittäjä Kirsi Pitkänen kertoo.

Tapanilan myymälä sijaitsee vanhalla huvila-alueella kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa talossa Päivöläntiellä. Monille se on yksi Tapanilan tunnusmerkeistä.

Yritys on erikoistunut sisustuksellisten puulaatikoiden, penkkien ja jakkaroiden valmistukseen. Tuotteita valmistetaan varsinkin ravintolakäyttöön, mutta myös koteihin.

Laatikoiden kokovalikoima on pienistä korurasioista isoihin kirstuihin.

Pääraaka-aine on kotimainen mänty, mutta tuotteita valmistetaan myös tammesta ja koivusta.

– Ensimmäiset laatikot valmistimme vuonna 2012. Sitä ennen kunnostimme vanhoja ikkunoita ja ovia Hausjärvellä sijaitsevalla verstaalla, Pitkänen kertoo.

Suomalainen puu hurmasi hänet jo lapsena, jolloin haaveena oli oman huonekalutehtaan perustaminen.

– Ei tullut huonekalutehdasta, vaan laatikkotehdas. Puinen laatikko on ihana ja monikäyttöinen.

Yrittäjän sisko Pia Pitkänen kuultokäsittelee hiottuja laatikoita. Suosituimmat värit ovat musta, valkoinen ja keskiruskea, jotka jättävät puunsyyt näkyviin.

Toisinaan asiakas pyörittelee myymälässä erikokoisia laatikoita ja ihmettelee ääneen, mitä niillä tehdään.

– Laatikoilla voi ratkaista jonkin säilytystarpeen. Laatikon tekee tärkeäksi sen sisään jäävä tyhjä tila. Kun tavaroilla on oma paikka, säästyy rahaa ja aikaa, Pitkäset mainitsevat.

Lähtölaatikon paikka on eteisessä ja siinä säilytetään kotiavaimia. Laatikkoa on kahta kokoa, sinkuille ja perheille. Halvimmillaan hinta on noin 10 euroa.

Korkea, kannellinen laatikko kestää istumista, ja siihen voi kerätä keräykseen menevät lehdet tai pussillisen koiranruokaa.

– Omaa tuotantoa suunnittelua myöten on myös kolmen jakkaran sarja. Jakkarat eivät kippaa, vaikka astuisit reunalle, siskokset esittelevät.

Laatikkokaupasta kertoi ensin Keski-Uusimaa