Helsingissä järjestetään viikonloppuna täysin uudenlainen kesäfestari – "Heitin ilmoille erikoisen idean, jossa artistit nousevat..."

Kesätapahtumat: Artistit esiintyvät laivan kannella, ja yleisö kuuntelee veneistä laivan ympärillä.

Järvenpääläinen varustamoyrittäjä Joona Korja, 26, järjestää elokuun ensimmäisenä viikonloppuna kaksipäiväinen musiikkitapahtuman merellä.

Tapahtumassa artistit esiintyvät ankkuroidun M/S Marival II -ravintolalaivan aurinkokannella, ja yleisö seuraa konserttia veneistä laivan ympärillä. Tapahtuma järjestetään Helsingin edustalla Kruunuvuorenselällä.

Idea musiikkitapahtumasta merellä syntyi Korjalle keväällä, kun lähes kaikki tapahtumat peruttiin koronan vuoksi.

– Heitin ilmoille erikoisen idean merellisestä festivaalista, jossa artistit nousevat esiintymään ravintolalaivani aurinkokannelle ja yleisö seuraa tapahtumaa veneistä. Turvavälit veneiden välillä syntyvät luonnostaan, ja kaikilla on mahdollisuus päästä nauttimaan livemusiikista turvallisesti, hän kertoo.

Korjan mukaan kyseistä metodia ei ilmeisesti ole Helsingissä aiemmin kokeiltu.

– Käsittääkseni ulkomailla on järjestetty vastaavan tyyppisiä tapahtumia joissa artisti soittaa laivan kannella ja yleisö seuraa tapahtumaa mantereelta. Mutta Helsingissä tällaista ei ole aiemmin järjestetty ainakaan tässä mittakaavassa, hän uskoo.

Tapahtuma sai nimeksi SeaHelsinki Sound 2020 ja 1. ja 2. elokuuta aurinkokannen lavalle nousevat Anssi Kela, Gasellit, Jesse Markin, F, Kauriinmetsästäjät, Younghearted, sekä Niila.

Helsingin edustalla järjestetään kovanluokan kesäfestari – "Kumiveneellä tai sup-laudalla ei kannata tulla"

Millä perusteella Korja esiintyjät valitsi?

– Artistit kiinnitettiin kiireellisellä aikataululla, mutta onneksi saimme aivan uskomattomia artisteja esiintymään tapahtumaan. Lauantain musiikki on suunnattu pääsääntöisesti nuoremmille aikuisille ja sunnuntain kattaus on akustisempi ja suunnattu kaikenikäisille, hän kertoo.

Korja iloitsee, että tapahtuma on herättänyt valtavasti kiinnostusta ja innostusta jo etukäteen. Hän uskoo sen poikivan aikanaan myös mukavaa palautetta.

Tapahtuman jälkeen laivurin arki jatkuu normaaliin tapaan.

– Loppukesä ja syksy risteillään saaristoristeilyjä, mikäli olosuhteet sallivat. Syksyllä katseita käännetään jo talven lounasravintolaan Helsingin Kauppatorilla. Katsotaan, mitä kaikkea tässä keksitään, hän jatkaa.

Vaikka korona aluksi pysäytti Korjan työt kuin seinään, on keväästä ja kesästä sukeutunut lopulta niin kiireinen, ettei mies ehdi juuri lomailla.

– Tällaisessa kausiluontoisessa työssä tulee harvemmin pidettyä lomaa kesäaikana, mutta talvisin on onneksi aikaa huilata. Yleensä lomalla suunta on pois mereltä, koska työni puolesta ehdin nauttia siitä ihan tarpeeksi, hän hymyilee.

Joona Korjasta kertoi ensimmäisenä Keski-Uusimaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut