Lauttasaaren sillalle lätkäistiin 20 km/h -rajoitus: Suomen laki ei tunne tällaista kieltoa – "Rikotaan jatkuvasti"

Heinäkuussa Lauttasaaren sillan päihin ilmestyivät keltaiset kyltit. Kylteissä kielletään pyörällä ohittaminen ja siinä on 20 km/h nopeusrajoitus. Kyltit ilmestyivät paikoilleen sen jälkeen, kun Esa Lehtosaari, 77, joutui sillalla vakavaan pyöräonnettomuuteen. Myös muita tapauksia on sillalla sattunut.

Kyltit tulivat työmaapäällikkö Vilho Hiltusen mukaan vasta nyt, koska he eivät osanneet arvata, että sillalla sattuu niin paljon onnettomuuksia.

– Myös pyöräilijöiden pitäisi katsoa peiliin. He ottavat sillalla riskejä ja ajavat siellä ilman minkäänlaista päätä taikka häntää. Hieman pitäisi se 300 metriä malttaa. Eihän tällaisia onnettomuuksia kukaan kaipaa, Hiltunen sanoo.

Helsingin poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja ylikomisario Dennis Pasterstein on huomannut, että ohittamista sillalla tapahtuu edelleen jatkuvasti.

– Onnistuisiko tuo reilu 300 metriä ajaa jonossa ilman poliisivalvontaa, Pasterstein twiittasi maanantaina.

Lauttasaaren sillalle lätkäistiin 20 km/h -rajoitus: Suomen laki ei tunne tällaista kieltoa – "Rikotaan jatkuvasti"

Lauttasaaren someryhmässä arveltiin, että kielto saattaisi herättää pyöräilijän ajattelemaan, mitä vauhtia kulkee ja kannattaako sillalla ohittaa hitaammin edellä kulkevaa pyöräilijää. Toki pyörällä on vaikea olla varma omasta nopeudestaan, koska harvemmilta löytyy nopeusmittaria.

Moni myös epäilee, että edelleen löytyy niitä, jotka eivät kielloista välitä, kuten ei autolla ajaessakaan.

Sitä paitsi sillan kyltit eivät varsinaisesti ole virallisia liikennesääntöjä, vaan kehotuksia. Suomen laissa ei tunneta pyöräilijöiden ohituskieltoa.

Lue myös: Lauttasaaren sillan liikenne vaihtaa puolta lauantain vastaisena yönä – eteläisen puolen rakennustyöt käynnistyvät

Hengenvaarallinen "sakkolenkki" katoaa Helsingin liikenteestä – "Olisi pitänyt tehdä jo vuosi sitten"

Herttoniemen kuolonturman risteystä parannetaan – nämä toimet voidaan tehdä jo ennen isompaa katuremonttia

Pyöräilijän risteyskuolema järkyttää Herttoniemessä: Eeva, 39, vei valkoisen haamupyörän muistomerkiksi – "Tapahtui se, mitä on pelätty"

Herttoniemen pyöräturman kuorma-autoilija kiistää syyllistyneensä rikoksiin, poliisi epäilee törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut