Jan Vapaavuori Helsingin Sataman suunnitelmista: "Saattaa olla koko vaalikauden tärkein linjanveto"

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok). Päivi Tuovinen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Helsingin Sataman tulevaisuuteen liittyvät päätökset saattavat olla kuluvan vaalikauden tärkeimpiä linjanvetoja, sanoo Helsingin kaupungin pormestari Jan Vapaavuori Helsingin Uutisten kolumnissa.

Kesällä valmistuneessa Helsingin Sataman selvityksessä on kolme vaihtoehtoa. Ensimmäisessä vaihtoehdossa toiminta jatkuu nykyisissä satamissa. Toisessa vaihtoehdossa keskustan satamien liikenne keskitetään ja kolmannessa skenaariossa Vuosaaren satama laajennetaan matkustaja-autolauttaliikenteen satamaksi.

– Toivon, että nyt valmistuneet selvitykset antavat hyvän pohjan kansalaiskeskustelulle ja tuleville kaupungin päätöksille.

Vapaavuori sanoo, että sataman sijainnilla on suuri merkitys kaupungin elinvoimaisuudelle.

– On tärkeää ymmärtää ja arvioida satamaratkaisuja myös osana kaupungin ja sen keskustan kehittämistä. Satamatoimintojen sijoittuminen on myös liikennemielessä iso asia ja tästäkin syystä satamaratkaisut pitää tehdä osana kokonaisuutta.

Lue koko kolumni tästä!

Jan Vapaavuori näyttää vihreää valoa kaksoiskuntalaisuudelle – pormestarin taustalla on kiinnostava sukutarina täynnä sivistystä ja sattumaa

Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."

Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut