Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

"Onko se sillan vai ihmisen vika?" – Lauttasaaren onnettomuuspaikan liikenne sai lukijoilta täystyrmäyksen

Lauttasaaren sillan kapea pyörätie on aiheuttanut useita onnettomuuksia kuluneen kesän aikana. Sillalla on remontin vuoksi väliaikaiset liikennejärjestelyt.

Helsingin Uutiset kertoi Esa Lehtosaaresta, 77, joka joutui vakavaan pyöräonnettomuuteen sillalla, kun kilpapyöräilijä ohitti hänet.

Ikävä tapaus puhutti myös Helsingin Uutisten lukijoita.

– Niin onko se nyt sen sillan vika vai ihmisten, jotka eivät osaa suhteuttaa nopeuttaan vallitsevaan tilanteeseen? eräs kommentoi HU:n Facebook-sivuilla.

– Tilannetaju puuttuu nykyihmisiltä. Kamala kiire joka paikkaan, vaikka ei ole mihinkään kiire. Leikitään tehokasta, toinen sanoo.

Toisia kilpapyöräilijöiden tapa ajaa muun liikenteen seassa päättömästi ärsyttää.

Tilannetaju puuttuu nykyihmisiltä. Kamala kiire joka paikkaan, vaikka ei ole mihinkään kiire.

–  Nämä kilpapyöräilijät eivät ymmärrä, ettei pyörätiet ole velodroomeja. Aurinkolahden puistotiellä hampaat irvessä pyöräillään. Se on sitten heistä komeaa. Tyyliin katsokaa, kun ajan lujaa. Aikuiset miehet.

Lue myös: Varo tätä paikkaa Helsingissä! Kilpapyöräilijän törmäys lennätti Esan, 77, metallikaiteiden väliin – "13 kylkiluuta murtui, muille on sattunut pahempaa"

Helsingin poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja ylikomisario Dennis Pasterstein pohti, että onnistuisiko 300 metrin pituisen sillan ylitys jonossa ilman poliisivalvontaa.

– Ei onnistu. Pyöriin pakolliset rekisteröintikilvet ja kameravalvonta mahdollisimman pian. Ja vakuutukset, jotta muut eivät joudu aina maksumiehiksi heidän törttöillessä, yksi pamauttaa.

Moni on myös sitä mieltä, että pyöräilijöille olisi annettava pakollista ajo-opetusta. Toiset luottavat fyysisiin ajohidasteisiin.

– Helppo ratkaisu olisi hidastetöyssyt 2 metrin välein, niin kuin aikanaan autoilijoille tehtiin Itäväylällä remontin aikana.

– Miksi kilpapyöräilijät saavat kaahata tietyömaiden kohdalla? Jos joku autolla ajaa ylinopeutta tietyömaiden kohdalla, niin hän heti saa sakot, miksei sama koske pyöräilijöitä? Missä on hidastetöyssyt, ja muut kaahailua estävät ratkaisut? Jos on tietyömaa ja on vain kapea kaista, niin miksi kaahailu ei ole estetty?

Lue myös: Lauttasaaren sillalle lätkäistiin 20 km/h -rajoitus: Suomen laki ei tunne tällaista kieltoa – "Rikotaan jatkuvasti"

Keskustelu Lauttasaaren Facebook-sivulla keskittyy enemmän siihen, kuinka huonosti väliaikainen tie pyöräilijöille on suunniteltu.

Paikallisia eniten on hirvittänyt pyörä- ja kävelytien välissä oleva kymmensenttinen kiveys, joka kaventaa tietä entisestään, koska aivan sen vierellä ei voi ajaa. Moni on myös lentänyt nokalleen, kun eturengas on osunut kiveykseen.

Lisäksi ihmetystä on aiheuttanut tien kapeus ja kaltevuus.

Lauttasaaren sillan peruskorjaus valmistuu vuoden lopussa 2020 tai alkuvuodesta 2021.

Peruskorjauksen yhteydessä siltaa kehitetään kävelijöille ja pyöräilijöille paremmin sopivaksi. Sillan pohjois- ja etelälaidoille rakennetaan erilliset jalkakäytävät ja yksisuuntaiset pyörätiet.

Lue myös: Helsinkiin 400 uutta mopoksi rinnastettavaa sähköistä kaupunkipyörää – "Varteenotettava vaihtoehto työmatka-autoilulle"