Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luksuspikaruokaa myyvä ravintola palaa Helsinkiin – yllätysvedon taustalla Henri Alénin hillitön some-päivitys

Vuonna 2016 lopettanut Hodari & Hummeri -ravintola palaa elokuussa Helsinkiin.

Ravintoloitsija Henri Alén tarjoaa luksuspikaruokaa 5. elokuuta alkaen Sue Ellen -ravintolan tiloissa Etelärannassa. Pop up on auki noin kaksi viikkoa 15.8. saakka.

Hodari & Hummerin tarina alkoi vuonna 2014, kun Alén halusi yhdistää kaksi intohimoaan.

– Oli kaksi asiaa, joita teki pirusti mieli. Tuore hummeri ja hodari. Hyvää hummeria ei silloin saanut Helsingistä eikä hyviä hodareitakaan tehty pieteetillä.

Ensimmäiset hummerit ja hodarit tarjottiin Kaartinkaupungissa ravintola Pastiksen naapurissa. Toiminta laajeni Kampin ostoskeskukseen vuonna 2015.

– Se oli hauska seikkailu, mutta ravintola ei toiminut ostoskeskuksessa. Se oli liian kliininen ja ravintolalta katosi samalla se syvin olemus. Laitoimme ovet säppiin.

Hodari & Hummerin comebackin takana on vanhan asiakkaan kesällä twitterissä esittämä toive, johon Alén vastasi aseistariisuvaan tyyliinsä.

– Voi peeveli. Jos tämä saa 1000 tykkäystä, niin väsään popupin pystyyn, Henri Alén twiittasi kesäkuun alussa.

Seuraavana aamuna tähtikokkia odotti melkoinen yllätys.

– Kun avasin luurin, niin siellä oli 2500 tykkäystä. Ihmisiltä alkoi tulla vanhoja kuvia hodareista. Päätin, että pakkohan se on avata uudelleen, kun ihmiset niin haluavat.

Alén kaivoin tietokoneelta esiin vanhat hodarireseptit. Ravintolan historiaan mahtuu niitä jopa 40. Popupissa on tarjolla kerrallaan aina noin neljä klassikkoannosta.

– Hummerihodarissa on nakki sekä tuoreesta hummerista, sipulista ja majoneesista tehty skagen-tyylinen massa, jolla komeus peitetään. Lisäksi on pieni tujaus chiliä.

Listalle on pyydetty myös Doggy Balboa -hodaria.

– Siinä on bolognese-kastiketta, mehevä nakkia ja cheddaria.

Alen sanoo, että hodarit maksavat noin 8–20 euroa.