Luksuspikaruokaa myyvä ravintola palaa Helsinkiin – yllätysvedon taustalla Henri Alénin hillitön some-päivitys

Hodari & Hummeri palveli Kampissa vuonna 2015. Jussi Vehkasalo
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Vuonna 2016 lopettanut Hodari & Hummeri -ravintola palaa elokuussa Helsinkiin.

Ravintoloitsija Henri Alén tarjoaa luksuspikaruokaa 5. elokuuta alkaen Sue Ellen -ravintolan tiloissa Etelärannassa. Pop up on auki noin kaksi viikkoa 15.8. saakka.

Hodari & Hummerin tarina alkoi vuonna 2014, kun Alén halusi yhdistää kaksi intohimoaan.

– Oli kaksi asiaa, joita teki pirusti mieli. Tuore hummeri ja hodari. Hyvää hummeria ei silloin saanut Helsingistä eikä hyviä hodareitakaan tehty pieteetillä.

Ensimmäiset hummerit ja hodarit tarjottiin Kaartinkaupungissa ravintola Pastiksen naapurissa. Toiminta laajeni Kampin ostoskeskukseen vuonna 2015.

– Se oli hauska seikkailu, mutta ravintola ei toiminut ostoskeskuksessa. Se oli liian kliininen ja ravintolalta katosi samalla se syvin olemus. Laitoimme ovet säppiin.

Henri Alen, Samuil Angelov ja Timo Linnamäki toivat Punavuoressa hyväksi havaitun pikaruokareseptinsä Kamppiin vuonna 2015. Arkistokuva. Marketta Karjalainen

Hodari & Hummerin comebackin takana on vanhan asiakkaan kesällä twitterissä esittämä toive, johon Alén vastasi aseistariisuvaan tyyliinsä.

– Voi peeveli. Jos tämä saa 1000 tykkäystä, niin väsään popupin pystyyn, Henri Alén twiittasi kesäkuun alussa.

Seuraavana aamuna tähtikokkia odotti melkoinen yllätys.

– Kun avasin luurin, niin siellä oli 2500 tykkäystä. Ihmisiltä alkoi tulla vanhoja kuvia hodareista. Päätin, että pakkohan se on avata uudelleen, kun ihmiset niin haluavat.

Alén kaivoin tietokoneelta esiin vanhat hodarireseptit. Ravintolan historiaan mahtuu niitä jopa 40. Popupissa on tarjolla kerrallaan aina noin neljä klassikkoannosta.

– Hummerihodarissa on nakki sekä tuoreesta hummerista, sipulista ja majoneesista tehty skagen-tyylinen massa, jolla komeus peitetään. Lisäksi on pieni tujaus chiliä.

Hodari & Hummerin tyylinäyte vuodelta 2016. Kuvassa Basic-hotdog, jossa yönakki, sinappi, ketsuppi, kurkkurelissi ja paahdettu sipuli. Hummeri & Hodari

Listalle on pyydetty myös Doggy Balboa -hodaria.

– Siinä on bolognese-kastiketta, mehevä nakkia ja cheddaria.

Alen sanoo, että hodarit maksavat noin 8–20 euroa.

Tämä annos viedään käsistä, kun 3 veljeksen ruokakärry pysähtyy Helsinkiin – "Hämmentävän hyvää!”

Helsingin ravintoloita valtaavaa uutta ruokabuumia verrataan jo sushiin - yrittäjä: "Pitää takoa, kun rauta on kuumaa"

"Musta burgeri" maistuu – Helsingistä löytyi uusi rantakaistale katuruokaherkuille

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut