Rankkasade iski Helsinkiin – kadut tulvivat, Oravatiellä vesi tunkeutui omakotitaloon

Puolenpäivän maissa Helsingin kastellut rankkasade sai kadut, viemärit ja ojat tulvimaan. Herttoniemen Oravatiellä vesi tulvi omakotitalon kellariin.

– Vettä oli tullut niin paljon, että viemärit eivät siellä sitä vetäneet. Pumppasimme kellarissa olleen veden pois ja vielä vesi-imuroimme lattian, kertoo Helsingin pelastuslaitoksen paloesimies Juha Laine.

Pelastuslaitokselle ei Herttoniemen pumppauskeikan lisäksi juuri aiheutunut tehtäviä, vaikka vettä tuli hetkellisesti runsaasti.

– Kun ajoimme Herttoniemeen, oli kaduilla tulvia ja isoja lammikoita. Takaisin tullessa olivat vedet jo kaduilta valuneet pois. Rankkasade kesti sen verran lyhyen aikaa.

Käpylässä vesi valtasi Pohjolankadun ja Peltolantien risteyksen, näin on tapahtunut myös aiempien rankkasateiden aikana. Sadekaivo tukkeutuu roskista.

– Talkoot on silloin tiedossa ja ilman varoitusaikaa – muuten vedet ovat lähitalon kellarissa, kertoo Käpylässä asuva Toivo Koivisto.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut