Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuusulan asuntomessut | Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen

Sisustamisessa aika uutta on nyt vesiliukoinen kangastapetti, jota kerrotaan käytetyn jo 350 vuotta sitten Japanissa.

Tekniikka sopii nousussa olevaan maanläheiseen sisustamistrendiin.

Sisustussuunnittelija Katariina Leppilampi oli mukana Keudan messutalon suunnittelussa. Taloon tehtiin yksi seinä nestemäisellä tapettitekniikalla, josta monet alan ihmisetkään eivät ole olleet aiemmin tietoisia.

– Moni on ihmetellyt, kun huoneessa ei kaiu. Tuote on ollut jo jonkun vuoden markkinoilla mutta itse en ole nähnyt kuin kerran nyt kevättalvella Deko-lehdessä mainoksen. Kiinnostusta materiaali on saanut varsinkin akustisen seinän ominaisuudessa sekä kauniin pinnan vuoksi, kertoo Leppilampi.

Tapettimassalla voi käsitellä paitsi seinän, myös erilaisia pintoja, kuten lattian. Päälle laitetaan kestävä lakka.

Jos seinään sattuisi tulemaan vaikkapa viiniläikkä, tahrakohdan voi kostuttaa ja kaapia pois ja laittaa uutta massaa tilalle.

Saumaton kuitutapetti sopii sekä asuin- että liikekiinteistöjen sisustukseen.

MAANLÄHEISENÄ tekniikkana tapettia voi markkinoida, sillä se ei sisällä keinotekoisia kemikaaleja ja on myrkytön ja hajuton. Tapetit sisältävät vain luonnonkuituja sekä kierrätysmateriaaleja.

Äänen vaimennuksen lisäksi tällä tekniikalla voi tasapainottaa huonetilan kosteutta.

Nestemäinen kangastapetti Oriental Coat on Japanilaisen Fujiwara Chemical Co.Ltd:n valmistama. Tapettiin käytettävät kankaat kudotaan varta vasten tapetin malleja varten ja osa sävyistä on kehitetty yhteistyössä Suomen Betonileimasimen kanssa suomalaiseen makuun ja tyyliin sopiviksi. Tällainen on esimerkiksi pakkaslumen lailla säkenöivä Lumi.

Saatavilla on useita erilaisia väri-, sävy- ja kuiturakennevaihtoehtoja.

PUSSILLISELLA nestemäistä kangastapettia tapetoi noin kolme neliömetriä seinäpintaa. Pussillinen tapettia maksaa 34–80 euroa, jolloin neliöhinnaksi tulee keskimäärin 14–27 euroa neliömetriltä. Tapetin levitystä kuvaillaan helpoksi. Työkaluiksi tarvitaan muovilasta ja sekoitusastia.

Mikäli vanha tapettitekniikka kiinnostaa, niin Youtubesta löytyy lisätietoa ja -ohjeita.

Youtube: Nestemäinen kangastapetti.