Suomalaiset pistävät jälleen juhlia pystyyn – yrittäjä: "Heinäkuun alusta lähtien tilaisuuksia on ollut normaaliin tapaan"

Vapaa-aika: Kokoontumisrajoitukset ovat kesän mittaan koko ajan lieventyneet, ja nyt onnistuisi isojenkin juhlien järjestäminen.

Suomenlinnan isoin ja suosituin juhlatila oli lähes koko touko- ja kesäkuun aivan tyhjillään. Koronan vuoksi 200 hengen juhlatilassa on käytetty väljempää kattausta toisin kuin kuvassa. Täydenkuun Kuva/Suomenlinnan hoitokunta
Anniina Virtanen

Anniina Virtanen

Korona tyhjensi juhlapaikkojen varauskalenterit pahimpana sesonkiaikana.

Suomenlinna lienee yksi Helsingin suosituimmista hääpaikoista. Kesän sesonkiaikana toukokuusta syyskuuhun saakka viikonloput ovat pääosin häitä.

Tänä vuonna toukokuu ja kesäkuu olivat lähes tyhjää täynnä. Heinäkuukin oli vielä maltillinen.

– Kesäkuussa viime vuonna meillä oli 94 varausta, tänä vuonna 12. Kesäkuussa on perinteisesti varsinkin ennen juhannusta on firmojen juhlia. Ne jäivät kaikki pois, kertoo Suomenlinnan kokous- ja juhlatilojen myyntineuvottelija Tiina Leidén.

Kesäkauden juhlista ja kokouksista siirrettiin paljon tulevaisuuteen ja vain osa peruttiin.

– Jonkin verran on toteutunut, nyt kun rajoitukset ovat lieventyneet, Leidén kertoo.

Vielä esimerkiksi heinäkuussa oli 100 hengen rajoitukset. Suomenlinnan Tenalji von Fersen -juhlatila on normaalisti 200 hengen tila, mutta heinäkuussa sinne sai ottaa vain sata henkeä.

– Jotkut pystyivät supistamaan vierasmäärää sen verran, että pystyivät toteuttamaan juhlat, jos vähänkin oli mahdollista, Leidén sanoo.

Varauskalenteriin on tullut uusia varauksia loppukesälle ja syksylle. Normaaleissa sesonkilukemissa ei vielä olla, mutta selkeästi kysyntää juhlien järjestämiselle alkaa taas olla.

Lue myös: Suomenlinna on suosittu, mutta haastava hääjuhlapaikka – Nina ja Petra järjestävät ammatikseen häitä ja tietävät, mitä suomalaisparit haluavat

Suomenlinna ei ole ainoa, jonka varauskalenteri ammotti tyhjyyttään. Esimerkiksi Ravintola Kellohallissa tilanne on sama.

– Ihmiset juhlivat ja nauttivat yleensä kesäisin – tänä kesänä ei ole ainuttakaan tapahtumaa. Kaikki on peruttu poikkeuksetta koronan takia. Siirtymiset ovat muuttuneet peruuntumisiksi, mutta monet haluaisivat tavata syksyllä juhlien merkeissä. Vielä kuitenkin odotetaan koronan mahdollista toista aaltoa, Kellohallilta kerrotaan.

Ravintola Kellohallilla juhlitaan muun muassa isojen illallisten merkeissä tai järjestetään kesä-, syys-, tai joulujuhlia, synttäreitä, seminaareja, pieniä konsertteja, häitä ja kirpputoreja.

Lue myös: 02022020 ei olekaan varatuin hääpäivä – Tämä on vuoden suosituin päivä mennä naimisiin

Valkosaaren telakka on myös suosittu häiden pitopaikka. Suuri osa yksityisten ihmisten järjestämistä juhlista on häitä sekä yrityspuolella kesäjuhlia, pikkujouluja ja kokouspäiviä.

Delicatessen Ravintolapalveluiden myyntikoordinaattori Aleksi Heino kertoo, että täysin peruutettujen tilaisuuksien osalta on kyse vain yksittäistapauksista.

– Valkosaaressa olemme päässeet koronatilanteen vuoksi aloittamaan kauden hieman normaalia myöhemmin, mutta heinäkuun alusta lähtien tilaisuuksia on ollut hyvin normaaliin tapaan. Joitakin tilaisuuksia on siirtynyt ensikaudelle, hän kertoo.

Lue myös: Perinteisten kirkkohäiden suosio laski – Nea, 29, ja Ari, 28, vihitään idyllisellä rantahuvilalla

Lue myös: Kaikki vuoden juhlimattomat juhlat voi nyt viettää samana päivänä, pöydässä jopa mämmiä – "Tämä ei ole vain ulkomaalaisille turisteille"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Isä ja yrittäjä Kristian, 22, keksi automaatin, joka otetaan käyttöön nyt monissa kauppakeskuksissa: "Ajatus lähti täysin omista tarpeista"
 2. Ilpo Kuronen tuntee Koillis-Helsingin helmet ja kertoo nyt, miksi Malmin kentän pusikkoon kannattaa mennä tunneiksi
 3. Kaupunki tarjoaa nyt uutta palvelua senioreille – "Ulkoilu on muutenkin tällä hetkellä kovassa nosteessa"
 4. Pyöräilijä kaahannut Mechelininkadulla jo kaksi kertaa yli 50 km/h – Poliisi epäilee menopelin laillisuutta: "Melkoiset muskelit saa olla jaloissa..."
 5. "Onpa jäätävän kolkko bunkkeri" – Helsinkiin avautui uusi 335 lapsen päiväkoti, jonka harmaat betoniseinät herättävät kummastelua
 6. Esitutkinta valmistui: Naamiomiesten Espoossa tavoittelemasta kontista löytyi "tiiliskivinä" 176 kiloa kokaiinia – arvo 25 miljoonaa euroa
 7. Uudisrakennus 1700 työntekijälle Kalasatamaan valmistui
 8. Asiantuntijan mukaan lapsen ylivilkkauden takana voikin olla heikentynyt näkö – "Runsas ruutuaika rasittaa silmiä"
 9. Miten puhua nuorelle koronaviruksesta? MLL neuvoo vanhempia olemaan rohkaisevia, mutta realistisia – ja muistuttamaan koulujen ohjeiden noudattamisesta
 10. T24: Tässä on mainio syyslomakohde – Viisi vinkkiä Saarenmaalle
 11. T24: Uusi valokuvanäyttely esittelee Tallinnan sataman Amiraliteetin altaan historiaa
 12. Yhteensä 22 pysäkkiä vähenee Elielinaukion ja Espoon keskuksen väliltä – Uusi runkolinja aloitti liikennöinnin
 13. Junaliikennettä sotkenut onnettomuus sattui Koivukylässä – mies selvisi kuin ihmeen kaupalla
 14. Raidejokeri myllää liikennejärjestelyt uusiksi – Takkatien ja Pitäjänmäentien risteys suljetaan noin kolmeksi kuukaudeksi
 15. Henkilövahinko sotkee P-, I- ja K-junien kulkua

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Asukkaat vastustivat ruokakauppaa, ovat saamassa nyt tilalle Mäkkärin
 2. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 3. Kontulalainen kerrostalopiha poikkeaa täysin totutusta – "Ihmisiä näkee kesäisin lukemassa, juttelemassa tai vaikka mansikoita poimimassa"
 4. Isä ja yrittäjä Kristian, 22, keksi automaatin, joka otetaan käyttöön nyt monissa kauppakeskuksissa: "Ajatus lähti täysin omista tarpeista"
 5. Outo asuntoilmoitus herätti valtavan kiinnostuksen Helsingissä – asiantuntija: ”En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa”
 6. Helsinki pelastui pelätyltä rottainvaasiolta – nämä asuinalueet ovat poikkeus
 7. "Onpa jäätävän kolkko bunkkeri" – Helsinkiin avautui uusi 335 lapsen päiväkoti, jonka harmaat betoniseinät herättävät kummastelua
 8. Pyöräilijä kaahannut Mechelininkadulla jo kaksi kertaa yli 50 km/h – Poliisi epäilee menopelin laillisuutta: "Melkoiset muskelit saa olla jaloissa..."
 9. Yleisö ei palannut suuriin leffateattereihin ja syy on tässä – "Olisi surkeaa, jos jouduttaisiin sulkemaan"
 10. Hampurilaisgrilli teki pieneltä tuntuneen muutoksen valikoimaansa – yrittäjä yllättyi: "Huomasin, että työmiehet eivät enää käyneet täällä"
 11. Yhteensä 22 pysäkkiä vähenee Elielinaukion ja Espoon keskuksen väliltä – Uusi runkolinja aloitti liikennöinnin
 12. Junaliikennettä sotkenut onnettomuus sattui Koivukylässä – mies selvisi kuin ihmeen kaupalla
 13. Tv-tähti myi Uunisaaren paratiisia 1,8 miljoonalla eurolla: Ostaja on Veikkausliigasta tuttu kiinteistöpohatta – "Kiva omistaa"
 14. Raidejokeri myllää liikennejärjestelyt uusiksi – Takkatien ja Pitäjänmäentien risteys suljetaan noin kolmeksi kuukaudeksi
 15. Ilpo Kuronen tuntee Koillis-Helsingin helmet ja kertoo nyt, miksi Malmin kentän pusikkoon kannattaa mennä tunneiksi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.