Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaiset pistävät jälleen juhlia pystyyn – yrittäjä: "Heinäkuun alusta lähtien tilaisuuksia on ollut normaaliin tapaan"

Vapaa-aika: Kokoontumisrajoitukset ovat kesän mittaan koko ajan lieventyneet, ja nyt onnistuisi isojenkin juhlien järjestäminen.

Korona tyhjensi juhlapaikkojen varauskalenterit pahimpana sesonkiaikana.

Suomenlinna lienee yksi Helsingin suosituimmista hääpaikoista. Kesän sesonkiaikana toukokuusta syyskuuhun saakka viikonloput ovat pääosin häitä.

Tänä vuonna toukokuu ja kesäkuu olivat lähes tyhjää täynnä. Heinäkuukin oli vielä maltillinen.

– Kesäkuussa viime vuonna meillä oli 94 varausta, tänä vuonna 12. Kesäkuussa on perinteisesti varsinkin ennen juhannusta on firmojen juhlia. Ne jäivät kaikki pois, kertoo Suomenlinnan kokous- ja juhlatilojen myyntineuvottelija Tiina Leidén.

Kesäkauden juhlista ja kokouksista siirrettiin paljon tulevaisuuteen ja vain osa peruttiin.

– Jonkin verran on toteutunut, nyt kun rajoitukset ovat lieventyneet, Leidén kertoo.

Vielä esimerkiksi heinäkuussa oli 100 hengen rajoitukset. Suomenlinnan Tenalji von Fersen -juhlatila on normaalisti 200 hengen tila, mutta heinäkuussa sinne sai ottaa vain sata henkeä.

– Jotkut pystyivät supistamaan vierasmäärää sen verran, että pystyivät toteuttamaan juhlat, jos vähänkin oli mahdollista, Leidén sanoo.

Varauskalenteriin on tullut uusia varauksia loppukesälle ja syksylle. Normaaleissa sesonkilukemissa ei vielä olla, mutta selkeästi kysyntää juhlien järjestämiselle alkaa taas olla.

Lue myös: Suomenlinna on suosittu, mutta haastava hääjuhlapaikka – Nina ja Petra järjestävät ammatikseen häitä ja tietävät, mitä suomalaisparit haluavat

Suomenlinna ei ole ainoa, jonka varauskalenteri ammotti tyhjyyttään. Esimerkiksi Ravintola Kellohallissa tilanne on sama.

– Ihmiset juhlivat ja nauttivat yleensä kesäisin – tänä kesänä ei ole ainuttakaan tapahtumaa. Kaikki on peruttu poikkeuksetta koronan takia. Siirtymiset ovat muuttuneet peruuntumisiksi, mutta monet haluaisivat tavata syksyllä juhlien merkeissä. Vielä kuitenkin odotetaan koronan mahdollista toista aaltoa, Kellohallilta kerrotaan.

Ravintola Kellohallilla juhlitaan muun muassa isojen illallisten merkeissä tai järjestetään kesä-, syys-, tai joulujuhlia, synttäreitä, seminaareja, pieniä konsertteja, häitä ja kirpputoreja.

Lue myös: 02022020 ei olekaan varatuin hääpäivä – Tämä on vuoden suosituin päivä mennä naimisiin

Valkosaaren telakka on myös suosittu häiden pitopaikka. Suuri osa yksityisten ihmisten järjestämistä juhlista on häitä sekä yrityspuolella kesäjuhlia, pikkujouluja ja kokouspäiviä.

Delicatessen Ravintolapalveluiden myyntikoordinaattori Aleksi Heino kertoo, että täysin peruutettujen tilaisuuksien osalta on kyse vain yksittäistapauksista.

– Valkosaaressa olemme päässeet koronatilanteen vuoksi aloittamaan kauden hieman normaalia myöhemmin, mutta heinäkuun alusta lähtien tilaisuuksia on ollut hyvin normaaliin tapaan. Joitakin tilaisuuksia on siirtynyt ensikaudelle, hän kertoo.

Lue myös: Perinteisten kirkkohäiden suosio laski – Nea, 29, ja Ari, 28, vihitään idyllisellä rantahuvilalla

Lue myös: Kaikki vuoden juhlimattomat juhlat voi nyt viettää samana päivänä, pöydässä jopa mämmiä – "Tämä ei ole vain ulkomaalaisille turisteille"