Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sofi Kallio, 26, siirsi koronan vuoksi unelmahäitään ja menetti täydellisen juhlapaikan – sormuksiin jäi väärä päivämäärä

Korona: Sofi Kallio, 26, menetti unelmiensa hääpaikan, mutta sai siirrettyä häät elokuulle toiseen juhlapaikkaan.

Kun Sofi Kallio, 26, kuuli koronarajoituksista, hän ajatteli, ettei epidemia vaikuttaisi hänen ja kihlattunsa kesäkuun puolessa välissä järjestettäviin häihin.

– Ajattelin, että se katoaa yhtä nopeasti kuin oli tullutkin.

Pian kuitenkin Kallio laittoi hääjärjestelyt jäihin, ja toukokuussa oli tehtävä päätös häiden siirtämisestä. Se tarkoittaisi alun perin varatun hääpaikan menettämistä.

Kaksi vuotta sitten Kallio varasi unelmiensa hääpaikan Suomenlinnasta.

– Silloinkin sieltä löytyi yksi ainoa kesäviikonloppu, joka oli enää jäljellä. Kun korona tuli, katsoin, että seuraava vapaa viikonloppu meni lokakuulle. Tarkoituksena oli pitää kesähäät, Kallio sanoo.

Pariskunta päätti vaihtaa mieluummin paikkaa kuin ajankohtaa. Kesähäät Suomenlinnassa olisivat siirtyneet taas kahden vuoden päähän.

Kyllähän se vähän harmitti, kun oli jo mielessään nähnyt häät Suomenlinnassa.

– Kyllähän se vähän harmitti, kun oli jo mielessään nähnyt häät Suomenlinnassa ja oli käynyt katsomassa paikkaa, Kallio pohtii.

Lue myös: Juhlapaikkojen varauskalenterit alkavat pikkuhiljaa elpyä – yrittäjät ja juhlijat pelkäävät koronan toista aaltoa

Hän päätti kihlattunsa kanssa siirtää häät Agroksenmäen holvikellariin, joka on sisältä hyvin samantapainen tunnelmaltaan kuin Suomenlinnakin.

Valinnanvaraa enää elokuussa ei ollut paljoakaan, mutta normaalitilanteessa vapaita viikonloppuja tuskin olisi ollut lainkaan, koska vapaat viikonloput varataan tavallisesti vuotta ennen. Tämän vuoden alkukesä oli kuitenkin hiljainen.

– Meillä peruuntui saman tien kaikki maaliskuun puolesta välistä kesäkuun loppuun olleet varaukset kahdessa päivässä, kun koronarajoitukset tulivat, juhlapaikan yrittäjä Janchi Hamberg sanoo.

Myös syksylle tehtyjä yritysten tapahtumavarauksia on peruttu paljon. Tilalle on pikku hiljaa alkanut tulla uusia varauksia, kun kokoontumisrajoitukset ovat hellittäneet.

Hamberg kertoo, että kysyntä ensi vuodelle on ollut poikkeuksellisen kiivasta.

– Jokaista lauantaipäivää kohden on ollut viidestä kuuteen halukasta ottajaa ja vain yksi tietysti voidaan ottaa. Myydään tällä hetkellä eioota. Joitakin perjantai- ja sunnuntaivarauksiakin on tehty.

Kalliolla on vain vajaa kolme viikkoa aikaa saada häiden järjestelyt valmiiksi. Monet järjestelyt menivät koronan vuoksi jäihin.

Rahallista menetystä aiheuttivat vain tilatut kutsukortit, joissa on nyt väärä päivämäärä. Samoin vihkisormuksiin on kaiverrettu aiempi hääpäivä, mutta Kallio kertoo, että he aikovat pitää alkuperäisen päivämäärän sormuksissa.

– Se on ihan hauska muisto, hän naurahtaa.

Lue myös: Suomenlinna on suosittu, mutta haastava hääjuhlapaikka – Nina ja Petra järjestävät ammatikseen häitä ja tietävät, mitä suomalaisparit haluavat

Lue myös: Häitä striimataan nyt suorana, vauvoille järjestetään "miniristiäisiä" – kirkkoherra: "Toivottavaa on, ettei siunaustilaisuuksia lykättäisi"