Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sofia Lindblom, 22, osaa seitsemää kieltä, mutta tänä kesänä hän vastaa suomituristien erikoisiin toiveisiin - tätä asiaa kysytään jatkuvasti

Turismi: Sofia Lindblom, 22, neuvoo ja opastaa tänä vuonna lähinnä paikallisia ja kotimaisia matkailijoita.

Tavallisesti Helsingin kaupungin turistioppaita, Helsinki Helppejä, palkataan noin 22 henkeä. Tänä vuonna turisteja – varsinkaan ulkomaisia – ei ole samalla tavalla kuin normaalisti, mutta kaupunki päätti silti palkata 20 Helppiä.

Sofia Lindblom, 22, tiesi, että tämä kesä on erilainen, koska ulkomaisia turisteja ei ole samalla tavalla, kuin normaalisti. Silti hän otti saamansa työpaikan vastaan.

Helpiksi hakevilta odotetaan suomen ja englannin lisäksi yhtä vierasta kieltä.

Matkailijoiden ykköshuoli vaihtui – vielä viime vuonna se oli terrorismi

Lindblom on opiskellut slaavilaisia ja osaa viittä kieltä äidinkieliensä suomen ja ruotsin lisäksi. Hän puhuu englantia, saksaa, puolaa, vähän venäjää ja serbiaa, sekä kroaattia, bosniaa ja montenegroa, jotka ovat käytännössä sama kieli.

– Venäjälle on ollut käyttöä, koska täällä on suuri venäjänkielinen väestö. Baltian maista Virosta ja Latviasta on tullut turisteja. Saksallekin on ollut käyttöä, sillä Helsingissä asuu saksankielisiä, hän sanoo.

Helsingissä asuvien saksankielisten lisäksi ihan viime viikkojen aikana Suomeen on saapunut saksankielisiä turisteja useista eri maista. Turistien tulo ei koronan kannalta kuitenkaan huoleta Helppejä.

Jo ne muutamat turistit piristävät päivää.

– Turistien määrää ei voida verrata aikaisempiin vuosiin, mutta jo ne muutamat piristävät päivää.

Kansainvälisten turistien puuttuessa kotimaisia turisteja on ollut jonkin verran. Myös paikalliset kysyvät Helpeiltä apuja.

Laivamatkustaminen lähialueille nyt hyvin suosittua – Tallink lisää lähtöjä Riikaan ja Tallinnaan

Sofia Lindblom kertoo, että Helpit ovat iloisia vähäisistäkin turisteista, koska heillä on monesti erilaisia kysymyksiä kuin paikallisilla.

– Riian risteilyltä tulevilla on vain se muutama tunti aikaa ja haluavat nähdä ne perusnähtävyydet ja kysyvät sitä. Monet ovat suunnitelleet, mitä haluavat tehdä, saattavat kysyä hyvää reittiä, hän sanoo.

Paikallisilla onkin sitten ihan omat kysymyksensä. Kotimaiset turistit saattavat kysyä aika spesifejä kysymyksiä, mitä juuri nyt kannattaa tehdä ja minne mennä.

Suomenlinna, Tuomiokirkko ja Temppeliaukion kirkko ovat Lindblomin mukaan top 3 -nähtävyydet, mitä Helpit suosittelevat kaupunkiin spontaanisti tulleille.

– Monet voivat kysyä, miten Sibelius-monumentille tai vaikkapa Korkeasaareen pääsee. Ydinkeskustasta kauempanakin olevia nähtävyyksiä kysytään.

Finnair lentää 16.4. alkaen kerran viikossa Tallinnasta Helsinkiin

Helsingistä risteillään kesällä joka toinen päivä Riikaan – alus otetaan Tukholman-reitiltä

Viking Linen risteilyt alkavat pyöriä normaaliin tapaan, vuoroja Tallinnaan ennätysmäärä – "Uskomme, että kesästä tulee vilkas"