Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Kun näkee tämän, muistaa, miksi haluaa asua Helsingissä" – asukkaat ovat tyytyväisiä puistoonsa, vaikka jotain puuttuukin

Vapaa-aika: Asukkaat ovat tyytyväisiä Kalasatamanpuistoon, kun se

Kalasataman urbaani ja moderni puisto alkaa pikkuhiljaa olla valmis. Kolmen vuoden ajan rakennettua puistoa on viimeistelty tänä kesänä.

Mika ja Maarit Lassander kävelevät valaisinkäytävää pitkin kohti Rediä.

– Palasimme juuri lomalta, ja tulimme tutustumaan, miltä täällä nyt näyttää. Tänne on tullut istutukset ja nurmikko on vihreä. Tästä tuli todella kiva, Mika Lassander kehuu.

Samaa sanoo rouva Lassander, eikä hän heti keksi mitään, mitä vielä toivoisi puistoon. Se on hyvä tällaisenaan. Jos nyt jotain kaipaisi lisää, Mika toteaa, että leikkipaikalla saisi olla eri-ikäisille lapsille enemmän leikkivälineitä.

– Omamme ovat juuri kasvamassa ulos niistä. Täällä voisi olla myös aikuisille esimerkiksi ulkokuntoilupaikka. Mutta ymmärrän, ettei puistoon kaikkea voi mahduttaa, Mika toteaa.

– Myös pysyvä puistokahvila voisi olla kiva. Täällä on liikkuvia kahviloita, mutta ne lähtevät syyskaudella pois, Maarit pohtii.

Kalasatamanpuiston eteläosasta avautuu merellinen maisema Helsingin vanhaan kaupunkiin.

– Kun näkee tämän, muistaa, miksi haluaa asua Helsingissä, sanoo Jimmie Kangasharju, joka ulkoiluttaa schipperke-japaninpystykorvaansa.

Hän ulkoiluttaa Poe-koiraansa joka päivä Kalasatamanpuistossa. Ilman puistoa koiran ulkoilutus olisi hänestä hankalaa. Poe rakastaa piehtaroida lyhyeksi ajetulla nurmikolla. Nurmikko on myös hyvin siisti – koiranulkoiluttajat keräävät nelijalkaisten jätökset, eikä valkoposkihanhetkaan ole leiriytyneet alueelle.

Joidenkin festareiden jälkeen puisto tosin voi olla hyvinkin siivottomassa kunnossa, kertovat lähistöllä asuvat Lena Norqvist ja Anna Valli. Etenkin nuorten suosiman The Weekendin jäljiltä puisto on sotkuinen.

– Puisto on välillä aika eläväinen. Viime aikoina on tehty havaintoja neuloista. Ne tietysti huolettaa, jos lapset niitä löytää, kertoo pienten lasten äiti Lena Norqvist.

Suurimmaksi osaksi puisto on kuitenkin todella rauhallinen, sanovat HU:n haastattelemat puiston käyttäjät.

Projektinjohtaja Jouni Silvennoinen kertoo, että puisto on suurin piirtein valmis. Pieni pala puistosta on vielä tarkoituksella kesken.

– On vielä epävarmaa tai suunnittelun alla, tuleeko Redin läheisyyteen vielä yksi tai kaksi tornitaloa, hän kertoo.

Lasten äidit Nordqvist ja Valli ovat iloisia siitä, että Kalasataman rakentaminen alkaa olla ohi. He itse muuttivat Kalasatamaan sopivasti loppuvaiheessa, ettei tarvinnut asua työmaan keskellä.

– Oli helpotus, kun Redi avautui. Noin vuoden asuin ilman isompaa ruokakauppaa. Nyt täällä on hyvin kaikki palvelut lähellä, Valli sanoo.