Kauppakeskusravintola yritti tarjota asiakkaille luksuslounasta – tätä ruokaa suomalaiset oikeasti halusivat

Televisio: Ravintola Madisonin alkutaival on ollut vaikea. Yrittäjät hakivat apua Kuppilat kuntoon -sarjasta.

Tuottaja Santtu Palm ja keittiömestari Hans Välimäki kertovat, että koronavirus laittoi Kuppilat kuntoon -sarjan kuvausaikataulun uusiksi, mutta nyt kuvauksia on taas jatkettu tauon jälkeen. Johanna Halava

Johanna Halava

Asiakkaat ovat voineet todistaa kauppakeskus Ainoassa sijaitsevan ravintola Madisonin muodonmuutosta jo vajaan viikon ajan. Ravintola on mukana Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki! -televio-ohjelman uudella kaudella ja viime torstaina se avasi ovensa keittiömestari Hans Välimäen neuvoilla uudistuneena.

Madison Gastro & Wine -ravintolan yrittäjät Katja Arpré ja Petri Hämäläinen hakivat mukaan ohjelmaan saadakseen apua ravintolan konseptin terävöittämiseen. Ravintola avautui lokakuussa 2019.

– Alkuun meillä oli a la carte -lounas, sellainen vähän ylellisempi lounas, mutta huomasimme, että asiakkaat tykkäävät buffet-lounaista. Aloimme tarjota lounaalla kotiruokaa, kertoo Arpré.

Ravintolan alkutaival on ollut varsin haasteellinen.

– Aika raskasta on ollut. Alkuun meillä oli henkilökunnan ylimitoitusta, alkuvuoden kuukaudet olivat tosi hiljaisia ja sitten tuli korona, kertaa Arpré.

– Tämä on ollut sellaista turpaan ottamista joka suunnalta, huokaisee Hämäläinen.

Koronarajoitusten purkamisen seurauksena nyt näyttää kuitenkin jo vähän valoisammalta. Yrittäjien mukaan asiakkaat ovat taas tulleet lounaalle ja brunssille.

Viime keskiviikon kuvauksissa yrittäjät kuulivat Hans Välimäen ideat ravintolan uudistamiseksi. Välimäki vei ravintolaa dinerin suuntaan. Yrittäjät vakuuttivat tuoreeltaan olevansa tyytyväisiä Välimäen ideoihin.

– Tietyllä tavalla tosi radikaaleja muutoksia, mutta hän on lähtenyt niistä asioista, joissa me olemme todella hyviä, pohtii Arpré.

– Hyvältähän se tuntuu, kun ravintola-alan goljatti tulee apuun, lisää Hämäläinen.

Tärkeintä Välimäen mukaan onkin ravintoloiden auttaminen, televisioviihteen tekeminen tulee siinä sivussa.

– Olen täällä auttamassa yrittäjiä, en pilkkaamassa tai ilakoimassa heitä kohdanneille sattumuksille. Se on onnistunut ihan kivasti. Tähän mennessä on kuvattu viidessä ravintolassa ja yhtä lukuun ottamatta kaikki ovat saaneet toimintaansa piristettyä, Välimäki kertoo.

Lokakuussa alkava sarjan viides kausi on ensimmäinen, jota Välimäki luotsaa. Neljällä ensimmäisellä kaudella mukana oli kokki Jyrki Sukula.

Ohjelman formaatti perustuu Ramsay’s Kitchen Nightmares -sarjaan, jota vetää värikkäästä kielenkäytöstään tunnettu kokki Gordon Ramsay. Samasta formaatista huolimatta suomalaisversiossa ravintoloitsijoita autetaan lempeämmällä tyylillä.

– Pyrin saamaan aikaan muutosta keskustelemalla tai kyseenalaistamalla asioita. Joskus myös jonkun kilpailun avulla, jossa tehdään vaikka pari annosta, Välimäki kertoo.

Sarjaan on haettu erilaisia ravintoloita eri puolilta Suomea. Madison on melko uusi ravintola, mutta tuottaja Santtu Palm Moskito Televisionista kertoo, että mukana on kaikenlaisia ravintoloita.

– Joka jakso ei voi kertoa thaimaalaisesta ravintolasta tai pizzaa ja burgereita tarjoavasta ravintolasta.

Kuvausryhmä on yhdessä ravintolassa neljä päivää. Kahtena ensimmäisenä päivänä Välimäki tutustuu ravintolaan ja tekee huomioita siitä, mikä kaipaisi muutosta. Kolmantena päivänä hän kertoo ravintoloitsijoille ehdotuksensa ravintolan uudesta johtoajatuksesta. Neljäntenä päivänä on ravintolan avajaiset, jolloin uudistuksia testataan asiakkaiden edessä. Kolmannen ja neljännen päivän välissä ravintolan sisustus saatetaan laittaa uusiksi.

– Vaatii rohkeutta päästää oman alan huippu arvioimaan omaa työtään ja vielä kameraryhmän kanssa. Madisonin yrittäjät olivat niin rohkeita, että päästivät meidät tänne, kehaisee Palm.

Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki! -sarja alkaa Nelosella lokakuussa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut