Kauppakeskusravintola yritti tarjota asiakkaille luksuslounasta – tätä ruokaa suomalaiset oikeasti halusivat

Televisio: Ravintola Madisonin alkutaival on ollut vaikea. Yrittäjät hakivat apua Kuppilat kuntoon -sarjasta.

Tuottaja Santtu Palm ja keittiömestari Hans Välimäki kertovat, että koronavirus laittoi Kuppilat kuntoon -sarjan kuvausaikataulun uusiksi, mutta nyt kuvauksia on taas jatkettu tauon jälkeen. Johanna Halava

Johanna Halava

Asiakkaat ovat voineet todistaa kauppakeskus Ainoassa sijaitsevan ravintola Madisonin muodonmuutosta jo vajaan viikon ajan. Ravintola on mukana Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki! -televio-ohjelman uudella kaudella ja viime torstaina se avasi ovensa keittiömestari Hans Välimäen neuvoilla uudistuneena.

Madison Gastro & Wine -ravintolan yrittäjät Katja Arpré ja Petri Hämäläinen hakivat mukaan ohjelmaan saadakseen apua ravintolan konseptin terävöittämiseen. Ravintola avautui lokakuussa 2019.

– Alkuun meillä oli a la carte -lounas, sellainen vähän ylellisempi lounas, mutta huomasimme, että asiakkaat tykkäävät buffet-lounaista. Aloimme tarjota lounaalla kotiruokaa, kertoo Arpré.

Ravintolan alkutaival on ollut varsin haasteellinen.

– Aika raskasta on ollut. Alkuun meillä oli henkilökunnan ylimitoitusta, alkuvuoden kuukaudet olivat tosi hiljaisia ja sitten tuli korona, kertaa Arpré.

– Tämä on ollut sellaista turpaan ottamista joka suunnalta, huokaisee Hämäläinen.

Koronarajoitusten purkamisen seurauksena nyt näyttää kuitenkin jo vähän valoisammalta. Yrittäjien mukaan asiakkaat ovat taas tulleet lounaalle ja brunssille.

Viime keskiviikon kuvauksissa yrittäjät kuulivat Hans Välimäen ideat ravintolan uudistamiseksi. Välimäki vei ravintolaa dinerin suuntaan. Yrittäjät vakuuttivat tuoreeltaan olevansa tyytyväisiä Välimäen ideoihin.

– Tietyllä tavalla tosi radikaaleja muutoksia, mutta hän on lähtenyt niistä asioista, joissa me olemme todella hyviä, pohtii Arpré.

– Hyvältähän se tuntuu, kun ravintola-alan goljatti tulee apuun, lisää Hämäläinen.

Tärkeintä Välimäen mukaan onkin ravintoloiden auttaminen, televisioviihteen tekeminen tulee siinä sivussa.

– Olen täällä auttamassa yrittäjiä, en pilkkaamassa tai ilakoimassa heitä kohdanneille sattumuksille. Se on onnistunut ihan kivasti. Tähän mennessä on kuvattu viidessä ravintolassa ja yhtä lukuun ottamatta kaikki ovat saaneet toimintaansa piristettyä, Välimäki kertoo.

Lokakuussa alkava sarjan viides kausi on ensimmäinen, jota Välimäki luotsaa. Neljällä ensimmäisellä kaudella mukana oli kokki Jyrki Sukula.

Ohjelman formaatti perustuu Ramsay’s Kitchen Nightmares -sarjaan, jota vetää värikkäästä kielenkäytöstään tunnettu kokki Gordon Ramsay. Samasta formaatista huolimatta suomalaisversiossa ravintoloitsijoita autetaan lempeämmällä tyylillä.

– Pyrin saamaan aikaan muutosta keskustelemalla tai kyseenalaistamalla asioita. Joskus myös jonkun kilpailun avulla, jossa tehdään vaikka pari annosta, Välimäki kertoo.

Sarjaan on haettu erilaisia ravintoloita eri puolilta Suomea. Madison on melko uusi ravintola, mutta tuottaja Santtu Palm Moskito Televisionista kertoo, että mukana on kaikenlaisia ravintoloita.

– Joka jakso ei voi kertoa thaimaalaisesta ravintolasta tai pizzaa ja burgereita tarjoavasta ravintolasta.

Kuvausryhmä on yhdessä ravintolassa neljä päivää. Kahtena ensimmäisenä päivänä Välimäki tutustuu ravintolaan ja tekee huomioita siitä, mikä kaipaisi muutosta. Kolmantena päivänä hän kertoo ravintoloitsijoille ehdotuksensa ravintolan uudesta johtoajatuksesta. Neljäntenä päivänä on ravintolan avajaiset, jolloin uudistuksia testataan asiakkaiden edessä. Kolmannen ja neljännen päivän välissä ravintolan sisustus saatetaan laittaa uusiksi.

– Vaatii rohkeutta päästää oman alan huippu arvioimaan omaa työtään ja vielä kameraryhmän kanssa. Madisonin yrittäjät olivat niin rohkeita, että päästivät meidät tänne, kehaisee Palm.

Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki! -sarja alkaa Nelosella lokakuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Rantalentisporukka tutustui toisiinsa WhatsAppissa – Nyt kunnostetulle kentälle tulee innokkaita pelaajia ympäri Helsinkiä
 2. Terveyspomo: Koronan riehaantuminen uudestaan hyvin todennäköistä – näin Helsinki varautuu
 3. Helsingin kokonaispäästöt kasvoivat viime vuonna – päästöpomo kertoo syyn: "Paljon on vielä tekemättä"
 4. Tv-tähti myi Uunisaaren paratiisia 1,8 miljoonalla eurolla: Ostaja on Veikkausliigasta tuttu kiinteistöpohatta – "Kiva omistaa"
 5. Vandaaleista jaetaan "selkäkuvia" Facebook-ryhmissä – Poliisi: Kuvan levittäjä voi syyllistyä rikokseen
 6. Pääkirjoitus: Kasvisjuomat ja muu näpertely on silmänlumetta ja ilmastoirtopisteiden keräilyä
 7. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 8. Hampurilaisgrilli teki pieneltä tuntuneen muutoksen valikoimaansa – yrittäjä yllättyi: "Huomasin, että työmiehet eivät enää käyneet täällä"
 9. Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä Kaivohuoneen pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta
 10. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 11. Yrityksen autolle on nimettävä käyttövastaava, muistuttaa poliisi – maksut liikennevirheistä kasautuvat omistajille
 12. Koronaviruksen pikatestausasema aukeaa Helsinkiin – tuloksen saa tunneissa
 13. "Osassa rakennusta on jopa sortumavaara" – kiistelty ostoskeskus kihisyttää Helsingissä, yrittäjä pelkää "aaveostaria"
 14. Miten onnistuu kimppa-asuminen koronan aikana? Vuokranantajat tekivät listan seikoista, jotka on hyvä ottaa huomioon
 15. Lisää rakentamista Otaniemeen: Biologin ja Meritekniikan alueista suunnittelukilpailu

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Merestä löytyi ruumiinosia Helsingissä – yhteyttä esimerkiksi paloittelusurmaan ei tämän hetken tiedon mukaan ole
 2. Saitko koronan salakavalan oireen? Älä viivyttele testiin menoa – ylilääkäri: "Altistuksia ehtii tulla enemmän"
 3. Hampurilaisgrilli teki pieneltä tuntuneen muutoksen valikoimaansa – yrittäjä yllättyi: "Huomasin, että työmiehet eivät enää käyneet täällä"
 4. Vandaaleista jaetaan "selkäkuvia" Facebook-ryhmissä – Poliisi: Kuvan levittäjä voi syyllistyä rikokseen
 5. Koronapandemian toinen aalto rantautuu Suomeen – Asiantuntija: "Nämä ovat nyt 2 ehdottomasti tärkeintä asiaa muistaa"
 6. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 7. "Osassa rakennusta on jopa sortumavaara" – kiistelty ostoskeskus kihisyttää Helsingissä, yrittäjä pelkää "aaveostaria"
 8. Tv-tähti myi Uunisaaren paratiisia 1,8 miljoonalla eurolla: Ostaja on Veikkausliigasta tuttu kiinteistöpohatta – "Kiva omistaa"
 9. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 10. Julkkisten uimarannalle perustama ulkokuntosali porskuttaa Helsingissä – "Jos joku ei halua maksaa, ohjaamme ilmaiselle paikalle"
 11. "Perämies on sitten jatkossa perähenkilö" – uudet sukupuolineutraalit nimikkeet saivat lukijoiden kielenkannat auki
 12. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 13. "Alueella saa haista muukin kuin raha" – saunojat pelkäävät, että helsinkiläisen luksusalueen asukkaat alkavat valittaa savusta
 14. Jan Vapaavuori: "Häiriökäyttäytyminen lisääntyi äkillisesti" – näillä keinoilla Helsinki lähestyy nyt nuoria
 15. Näitä makkaroita Suomessa syötiin ennen HK:n valtakautta – "Paistettiin runsaassa voissa"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.