Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kasvomaskit tulossa joukkoliikenteeseen: "Pakko vai suositus?" –  HSL aikoo reagoida nopeasti

Helsingin seudun liikenne (HSL) ei vielä kerro, minkälaisia ohjeistuksia siltä on tulossa kasvomaskien käyttöön julkisessa liikenteessä.

– Olemme valmistautuneet tähän jo pidemmän aikaa ja pohtineet maskiasiaa. Tällä hetkellä odotamme THL:n virallista ohjeistusta asiasta, kertoo HSL:n viestinnän asiantuntija Johannes Laitila.

– Meillä on tiedossa, että tällainen suositus on tulossa. Mutta koska tarkka sisältö on määrittelemättä, emme voi vielä tässä vaiheessa käynnistää oma viestintää, jatkaa Laitila.

Hallituksen etätyösuositus päättyi maanantaina. Tämä tietää matkustajamäärien lisääntymistä julkisissa liikennevälineissä.

HSL palaa ensi viikon maanantaina 10. elokuuta normaaleihin syysaikatauluihin. Samalla vuorojen määrät lisääntyvät.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on luvannut alkuviikosta julkistaa suosituksensa maskien käytöstä erityisesti julkisessa liikenteessä. Suositus saattaa koskea myös sellaisia julkisia tiloja, joissa turvaetäisyyksiä on vaikea pitää.

– Sitten kun tarkka määritys saadaan, meillä on nopea valmius viestiä omaa ohjeistustamme, Laitila sanoo ja jatkaa.

– Odotamme muun muassa vastauksia siihen, onko se pakko vai suositus ja koskeeko se yleisesti joukkoliikennettä vai vain ruuhka-aikoja tai ruuhkatilanteita.

HSL on Laitilan mukaan saanut paljon palautetta koronaan liittyen, vaikka yleisesti asiakaspalautteen määrä on HSL:ssä korona-aikaan laskenut.

– Palaute liittyy turvaväleihin ja maskeihin. Meiltä on paljon toivottu maskipakkoa tai -suositusta.

Laitila uskoo, että mikäli suositus maskin käytöstä tulee, matkustajat noudattavat sitä hyvin.

– Meillähän on muitakin suosituksia, kuten se että pysäkeillä ei saa tupakoida. Sitäkin noudatetaan keskimäärin melko hyvin.

Laitila korostaa, että HSL:llä ei lähtökohtaisesti ole omia ohjeita maskien käytöstä, vaan ohjeistus laaditaan terveysviranomaisten ohjeiden mukaan.