Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin kaupunki ei aio alkaa jakaa ilmaisia kasvomaskeja koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.

– Meillä ei ole ainakaan toistaiseksi käynnissä varautumista siihen, että kaupunki jakaisi ilmaisia kasvomaskeja, toteaa viestintäjohtaja Liisa Kivelä.

Myöskään Helsingin seudun liikenne (HSL) ei ainakaan tällä vaiheessa ole harkinnut kasvomaskien jakamista ilmaiseksi matkustajille.

– Ainakaan alkuvaiheessa meillä ei ole tällaista suunnitelmaa. Lähtökohtaisesti se on matkustajan vastuulla. Vielä olemme tosin vaiheessa monen asian kanssa, sanoo HSL:n viestinnän asiantuntija Johannes Laitila.

Hallituksen etätyösuositus päättyi maanantaina. Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa matkustajamäärien lisääntymistä julkisissa liikennevälineissä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) odotetaan tällä viikolla antavan valtakunnallisen suosituksen maskien käytöstä.

Lue myös: Kasvomaskit tulossa joukkoliikenteeseen: "Pakko vai suositus?" –  HSL aikoo reagoida nopeasti

Yksi kysymys kasvomaskien käytössä on se, onko kaikilla varaa ostaa verrattain kalliiksikin tulevia maskeja. Esimerkiksi kestokäyttöinen ja pestävä suusuoja maksaa Triplan apteekissa hieman yli 20 euroa. Kertakäyttöisiä suojia sisältävä 50 suojan paketti maksaa reilut 50 euroa. Apteekkiverkkokauppa.fi-sivustolla kahden konepestävän kasvomaskin hinta on 24 euroa. Kasvosuojain tulisi ohjeiden mukaan pestä jokaisen käyttökerran jälkeen. Maski kestää 90-asteisen konepesun.