Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maskikauppa käy kuumana – Apteekit ja kaupat vakuuttavat maskien riittävän

Helsingin apteekeissa maskikauppaa käydään yhä kiihtyvällä tahdilla. Triplan apteekissa kysynnän lisääntyminen on ollut selvästi nähtävillä.

– Viime päivien kirjoittelun myötä kysyntä on lisääntynyt. Tällä hetkellä maskeja on hyvin varastossa, rauhoittelee proviisori Susanna Remes.

Remeksen mukaan myyntimääriä on vaikea arvioida, mutta päivittäin puhutaan kymmenistä myydyistä maskeista. Määrä tulee lähiaikoina varmuudella kasvamaan vielä entisestään.

– Tilanne elää koko ajan. Nyt on vielä kesäaika. Tällä viikolla huomaa kuitenkin selvästi, että ihmiset ovat palanneet töihin.

Myös Salomonkadulla sijaitsevassa Kampin apteekissa maskien kysyntä on lisääntynyt. Tämä siitäkin huolimatta vaikka osalla etätyöt sekä lomat jatkuvat ja keskustan hotelleissakin on normaalia vähemmän asiakkaita.

– Me olemme yksi Helsingin pienimmistä apteekeista. Sijaintimme on hieman syrjäinen, mutta maskien myynti on selvästi kiihtynyt. Aina kun mediassa kirjoitetaan asiasta jotakin, se on suoraan verrannollinen kysyntään, toteaa apteekkari Pipsa Korhonen.

Lue myös: Kasvomaskit tulossa joukkoliikenteeseen: "Pakko vai suositus?" –  HSL aikoo reagoida nopeasti

Lue myös: Helsinki ei ryhdy jakamaan ilmaisia kasvomaskeja – Myös HSL sysää vastuun matkustajille: "Lähtökohtaisesti se on matkustajan vastuulla"

Ruokakaupassa maskimyynti on kevään aikana ollut suhteellisen maltillista, mutta viime viikon aikana kauppa vilkastui.

– Maskien päivämyynnit olivat noin kolminkertaisia aikaisempaan verrattuna. Kasvanut kysyntä on heijastunut myös kangasmaskien myyntiin, sanoo K-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Harri Hovi.

Huoli maskien loppumisesta on turha.

– Seuraamme tarkasti kulutuskysyntää ja viranomaislinjauksia sekä niiden vaikutuksia kysyntään. Tällä hetkellä ei ole vaaraa, että maskit loppuisivat kesken, Hovi sanoo.

SOK:n valikoimajohtaja Janne Paananen on samoilla linjoilla.

– Myynti kolminkertaistui viime viikolla. Tavaraa riittää jatkossakin ja hyllyt pystytään pitämään täynnä.