Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saitko koronan salakavalan oireen? Älä viivyttele testiin menoa – ylilääkäri: "Altistuksia ehtii tulla enemmän"

Kaupungin mukaan koronatilanne on Helsingissä hallinnassa. Yksittäisiä tapauksia on ilmennyt heinäkuun aikana lähes päivittäin ja heinäkuun loppupuolella tartunnoissa on ollut pientä kasvua. Päivätasolla kyse on kuitenkin ollut kaupungin mukaan toistaiseksi vain muutamista tartunnoista.

Tartunnanjäljityksessä on käynyt ilmi, että tiettyjä turvatoimia on nyt syytä tehostaa, kaupunki kertoo. Pelkästään viimeisen viikon aikana on ilmennyt useita tapauksia, joissa altistuneita on yhtä tartunnan saanutta kohti kymmeniä. Syinä tälle ovat esimerkiksi pettäneet järjestelyt turvavälien toteutumisessa, lukuisat sosiaaliset kontaktit ja matkailu.

– Testeihin hakeutumisessa on ollut useissa tapauksissa selkeää viivettä, erityisesti kun tauti ilmenee vatsaoireina. Tästä johtuen altistuksia ehtii tulla enemmän. Pääasiassa ihmiset kuitenkin käyvät tällä hetkellä todella hienosti testeissä, kertoo ylilääkäri Sanna Isosomppi Helsingin epidemiologisesta toiminnasta.

THL kertoo, että koronan tireita voivat olla kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi ja ripuli Taudin yhteydessä on kuvattu myös maku- ja hajuaistin häiriöitä.  .

Näin voit hakeutua testiin Helsingissä, jos epäilet koronavirustartuntaa.

Lue myös: Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili