Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Triplan "Anthony Bourdain -ravintola" floppasi rajusti – paikalle aukesi Itä-Helsingin suosittu burgeripaikka

Itäkeskuksesta tuttu The Lucky Bastard -hampurilaisravintola on auennut elokuun alussa Triplan kauppakeskuksen kolmanteen kerrokseen.

Alunperin samalla paikalla oli 160:n hengen aasialainen East Market, mutta heikon menestyksen vuoksi ravintolan tilaa on pienennetty. Korona oli viimeinen isku.

East Marketin nimi viittaa aasialaiseen toriin. Sen ideana oli esitellä makuja usealta klassiselta Aasian alueelta: Kaakkois-Aasiasta, Etelä-Kiinasta ja Itä-Aasiasta.

Alkuperäiseen ajatukseen kuului monta pientä ravintolaa saman katon alla. Lopulta East Market aukesi vain yhtenä ravintolana.

–  Torimeininki meni reisille, sanoo molemmat ravintolat omistavan Soupster Family -konsernin toimitusjohtaja Kim Heiniö.

East Marketin perustamisessa oli apuna joukko aasialaisia ravintola-alan ammattilaisia. Heidän visio ei kuitenkaan auennut täysin suomalaisille. Heiniö myöntää, että liikeidea oli liian sekava.

–  Ehkä vain aasialaiset ymmärsivät sen. Suomalaiset karsastivat ravintolaa.

Hampurilaisravintola The Lucky Bastard oli Heiniön mukaan välitön menestys.

– Triplassa on vielä vähän tarjolla laatuburgeria. Ensimmäisinä päivinä löimme heti myyntiennätykset.

Vaikka East Marketin koko on pienentynyt, on sen 14 metrinen katseenvangitsija edelleen paikallaan.

Ravintolan seinällä lukee jättikirjaimin edesmenneen ruokakirjailija ja tv-tähti Anthony Bourdainin nimi ja hänen kuuluisa sitaattinsa: "Our body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride!".

Se tarkoittaa, että keho ei ole temppeli vaan huvipuisto, jonka kyydistä pitää nauttia.

Anthony Bourdainin nimi sopii ravintolan seinään monesta syystä.

Bourdain tunnettiin muun muuassa aasialaisen ruuan suurena ystävänä. Hän esitteli ohjelmissaan aasialaista ruokaa monipuolisesti eri maista. Tämä oli myös East Marketin tarkoitus.

– Hän on huikee kaveri. Olen aina fiilistellyt hänen dokkareitaan. Bourdain on tämän alan rokkistara.

Lue myös: Idän parhaat burgerit? Testissä uusi The Lucky Bastard