Suunnitellaanko Malmin lentokentälle ensi kesäksi 100 000 ihmisen jättitapahtumaa? – "Helsinki kiinnostaa edelleen"

Ed Sheeran esiintyi kesällä 2019 Malmin lentokentällä upeassa säässä. Lukijan kuva / Vilma Saari
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Ed Sheeranin viime kesäiset konsertit Malmin lentokentällä ovat vielä ihmisten hyvässä muistissa. Nähdäänkö vastaavia konsertteja Malmin lentokentällä jatkossa?

– Onneksi Suomi ja Helsinki kiinnostavat edelleen kansainvälisesti. Ensi kesäksi on tullut muutamia alustavia yhteydenottoja 10 000– 100 000 ihmisen tapahtumista, sanoo Tukkutorin tiimipäällikkö Merja Sorakari.

Ed Sheeranin kahta konserttia todisti reilut 100 000 ihmistä.

Tulevan syksyn tapahtumat keskittyvät autojen ympärille. Kuukausittain autoharrastajat järjestävät muun muassa cruising-kokoontumisia. Seuraava cruising on perjantaina ja siihen on vapaapääsy. Lauantaina on Malmi Street Dragsin vuoro.

– Lisäksi on ollut elämyksiä järjestävän yrityksen Lamborghini-ajoa, testiajoja sekä motoristien harrastuspäiviä, Sorakari kertoo.

Elo-syyskuussa Malmin lentokentällä järjestetään ainakin kuusi autoilutapahtumaa. Kuva viime kesän Malmi Street Dragsista. Jussi Pietarinen Photography. Kuva viime kesän Malmi Street Drags tapahtumasta.

Lentotoiminta Malmin kentällä on palautunut koronakevään jälkeen lähes normaaliksi, sanoo Malmin lentokenttäyhdistyksen puheenjohtaja Ville Repo.

– Tällä hetkellä ollaan hieman viimevuoden ennätyksellisistä lentomääristä jäljessä. Kesän alettua ja tilanteen rauhoituttua on lentotoiminta jälleen vilkastunut, hän sanoi heinäkuussa.

Repo sanoo, että yhteistyö Helsingin kaupungin kanssa on sujunut hyvin, vaikka vuokrasopimus on edelleen riidanalaisessa tilassa. Kaupunki on tehnyt alueella muun muassa tutkimuksia ja järjestänyt tapahtumia.

– Yhteistyö kaupungin toimintojen, niin tapahtumien kuin tutkimusten osalta on sujunut oikein hyvin, mielestäni jopa erinomaisesti. Kaikki kaupungin toimet, joihin ovat meiltä pyytäneet lupaa tai apua, on saatu suoritettua hyvin ja lentotoimintaa sen suuremmin häiritsemättä.

– Ikuisena optimistina toivon ja tietysti myös yhteisönä toivomme sopuratkaisun syntymistä.

Kaupunki kuvailee yhteistyötä neutraalein sanamuodoin.

– Asioista on keskustelu lakimiesten välityksellä. Tilanne on se, että yhdistys käyttää aluetta luvatta ja maanomistajan tahdon vastaisesti, asemakaavoituspalvelun tiimipäällikkö Kaisa Jama sanoo.

Jama sanoo, että korona siirsi keväälle suunnitellun oikeuskäsittelyn syyskuun loppuun.

Kaupunki on suunnitellut Malmin lentokentälle välikaistoiminnoiksi muun muassa hiihtolatuja ja luistelukenttä. Näiden rakentaminen ei ole ollut mahdollista, koska lentotoiminta on jatkunut.

Ville Repo sanoo, että liikuntapaikat ja lentäminen mahtuisivat alueelle yhtä aikaa.

– Mitään heidän esittämäänsä suunnitelmaa ei siis tarvitsisi jättää kokonaan toteuttamatta, vaikka lentotoimintaa harjoitettaisiin jatkuvasti

Kaisa Jama ei pidä tätä mahdollisena.

– Näitä asioita ei voi sovittaa yhteen. Kaupunki ei voi ottaa riskiä, että tapahtuisi jokin onnettomuus.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut