Pirkkolan hallille takapakkia – KHO:n hylkäyspäätös ei huoleta hankkeen vetäjää: "Aikataulu vaan taas venyy"

Pirkkolan hallihankkeen vetäjä Kirsi Eräkangas on luottavainen, että rakennushanke saa jatkua hallinto-oikeuden päätöksestä. Arkistokuva. Lukijan kuva
Anniina Virtanen

Anniina Virtanen

Pirkkolan hallihankkeen vetäjät hakivat korkeimmalta hallinto-oikeudelta toimenpidekiellon pikaista purkamista, jotta rakennustyöt voisivat alkaa. KHO on kuitenkin hylännyt hakemuksen, eli toimenpidekielto pysyy voimassa.

Halliyhtiö teki hakemuksen heinäkuun alussa pyytäen kiireellistä käsittelyä, ja päätös annettiin jo heinäkuun puolessa välissä.

Hallihankkeen vetäjä Kirsi Eräkangas haluaa korostaa sitä, että KHO:n päätös ei ole lopullinen eikä ota kantaa kokonaisuudessaan tapaukseen.

– He eivät halunneet nopeasti ja suoraan perua hallinto-oikeuden päätöstä, vaan haluavat, että hallinto-oikeus selvittää asian kunnolla. Päätös tarkoittaa siis vain sitä, että aikataulu pitenee, Eräkangas sanoo.

Lue myös: Pirkkolan liikuntahallin rakennustyöt keskeytyivät, koko hanke vaarassa – "Huutoäänestykselläkö rakennusluvista nykyään päätetään?"

Pirkkolan hallihankkeen rakennustyöt seisahtuivat kesäkuun puolessa välissä ennen kuin olivat ehtineet kunnolla alkaakaan, kun hallinto-oikeus määräsi toimenpidekiellon hallin rakennustöille.

Uudenmaan ely-keskus oli ehtinyt kumota luontoaktiivien edellisen valituksen aiheettomana, ja antanut rakentamisen jatkua. Hallinto-oikeus katsoi kuitenkin toisin.

Lue myös: Adressi Pirkkolan Keskuspuiston puolesta on kerännyt viidessä päivässä yli 6000 nimeä – "Ihmiset ovat yllättyneet ja hermostuneet kaupungin toiminnasta"

Eräkankaalla on vahva usko siihen, että hallinto-oikeuden päätös kääntyy vielä parhain päin.

– Liito-orava-aluetta se ei ole, ja lahokaviosammalta on muuallakin paljon, kuten ely-keskus on sanonut. Pikkulintujen pesimisen osalta olisi valtava muutos suomalaisessa rakentamisessa, jos rakennusluvalla ei saisi rakentaa neljään kuukauteen, Eräkangas vastaa argumentteihin, joilla hallihanketta on vastustettu.

Luontoaktiivit ovat esittäneet, että hallin voisi siirtää alueella toiseen paikkaan poikkeuspäätöksellä ilman valituskierroksia, jossa kaava-asiat katsottaisiin myöhemmin.

Eräkangas sanoo, että tiimi ei aio lähteä selvittämään vaihtoehtoista paikkaa, vaan asiaa viedään edelleen eteenpäin nykyisillä suunnitelmilla ja sopimuksilla. Apulaispormestari Anni Sinnemäen erityisavustaja on ollut kesän aikana Eräkankaaseen yhteydessä.

– Hän soitti, että keskusteltaisiin uudesta paikasta. Uusi paikka ei ole niin yksinkertainen, mitä hallin nykyisen paikan vastustajat antavat ymmärtää. Se olisi kokonaan uusi projekti. Pitäisi löytyä maksaja nykyisen projektin alasajoon, että meillä olisi varat uuden projektin tekemiseen, Eräkangas perustelee.

Lue myös: SDP ja vihreät nokittelevat liikuntahallista – hankkeen vetäjä pitää Pirkkola-äläkkää erikoisena: "Mielipiteensä olisi voinut esittää monessa kohtaa, eikä vasta kun ollaan laittamassa lapiota maahan"

Lue myös: Pirkkolan hallihanke kuumensi sekä asukkaiden että poliitikkojen tunteet – Apulaispormestari Nasima Razmyar tuohtui vihreiden takinkäännöstä

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut