Jan Vapaavuori: "Häiriökäyttäytyminen lisääntyi äkillisesti" – näillä keinoilla Helsinki lähestyy nyt nuoria

Vakavien väkivaltarikosten määrä ja erityisesti nuorten lisääntynyt häiriökäyttäytyminen ovat olleet kuluvan kesän puheenaiheita Helsingissä.

Uutena ilmiönä esiin on noussut muun muassa poliisille uhittelu. Asiaan on kiinnittänyt huomiota muun muassa Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Mitä syitä pormestari näkee huolestuttavalle tilanteelle?

–  Häiriökäyttäytyminen on lisääntynyt äkillisesti. Korona-ajassa on ollut monia asioita, jotka ovat toisaalta lisänneet nuorten turhautumista ja samalla vähentäneet erilaista yhteiskunnallista ja sosiaalista kontrollia. Jostain tällaisesta yhdistelmästä lienee kysymys, Vapaavuori sanoo Helsingin Uutisille.

Vandaaleista jaetaan "selkäkuvia" Facebook-ryhmissä – Poliisi: Kuvan levittäjä voi syyllistyä rikokseen

Mitllä keinoin Helsinki konkreettisesti puuttuu nuorten häiriökäyttäytymiseen ja sen ennaltaehkäisyyn?

– Kaupunki on lisännyt voimakkaasti jalkautuvan nuorisotyön määrää. Puheyhteys vaikeimminkin tavoitettaviin nuoriin on edelleen olemassa. Myös somessa ollaan läsnä. Muun muassa nämä asiat ovat keskeisiä ongelmaa ratkaistaessa. Kaikilla ei valitettavasti ole turvallista aikuista lähipiirissä. Murheet kuuluvat nuoruuteenkin, mutta jatkuva paha olo ei. Erilaisia matalan kynnyksen palveluita on ja pidetään saatavilla.

Vapaavuori korostaa, että Suomessa poliisi vastaa yleisten paikkojen järjestyksestä ja turvallisuudesta.

– Muilla ei tätä mandaattia ole. Heti perään on sanottava, että kaupungilla on kaikilla tasoilla erinomainen yhteistyö Helsingin poliisin kanssa. Korona-aikana yhteistyö on jopa entisestään tiivistynyt.

Pääkaupunkiseudun johtajat vaativat selkeää ja pikaista linjausta maskisuositukseen – Uusia tartuntoja ilmennyt kaikissa ikäryhmissä

Jan Vapaavuori Helsingin Sataman suunnitelmista: "Saattaa olla koko vaalikauden tärkein linjanveto"

Jan Vapaavuori käänsi rajusti kelkkaa Helsingin, Vantaan ja Espoon yhdistämisessä – pormestari SK:lle "Enemmän riskejä kuin hyötyjä"

Jan Vapaavuori näyttää vihreää valoa kaksoiskuntalaisuudelle – pormestarin taustalla on kiinnostava sukutarina täynnä sivistystä ja sattumaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut