Koronapandemian toinen aalto rantautuu Suomeen – Asiantuntija: "Nämä ovat nyt 2 ehdottomasti tärkeintä asiaa muistaa"

Suomalaiset ovat valmistautumassa kuumeisesti koronapandemian toiseen aaltoon.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen julkistamien tietojen mukaan maassa on keskiviikkona todettu jo 29 uutta koronatapausta, kun vielä viikko sitten tartunnan saaneiden määrä oli laskettavissa yhden käden sormin.

THL julkistaa huomenna kasvomaskisuosituksensa, jonka mukaan julkisilla paikoilla on syytä käyttää kasvomaskeja. Kokoomus on jo nyt suosittanut, että sen syyskuussa Porissa pidettävässä puoluekokouksessa käytettäisiin kasvomaskeja.

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) kertoi tänään, että koronatartuntamäärien kasvu antaa aihetta jatkaa etätöiden tekemistä.

Evoluutiobiologi Tuomas Aivelo Helsingin yliopistosta luonnehtii koronapandemian toista aaltoa huolestuttavaksi.

– Nyt on kaksi asiaa, joista suomalaisten tulisi ehdottomasti huolehtia, Aivelo muistuttaa.

– Kun koronaoireita ilmenee, on ilman muuta mentävä välittömästi testiin. Toinen asia koskee työpaikkoja ja se on etätöiden jatkaminen, sillä niitä kannattaa todella jatkaa.

Saitko koronan salakavalan oireen? Älä viivyttele testiin menoa – ylilääkäri: "Altistuksia ehtii tulla enemmän"

Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"

Aivelon mukaan koronan toisen aallon rantautuessa korostuu jokaisen suomalaisen henkilökohtainen vastuu rajoittaa pandemian leviämistä.

– Odotan myös sitä, että kännykkäsovellus saadaan pian käyttövalmiiksi. Siitä ei kuitenkaan ole hyötyä, jos sitä ei oteta laajasti käyttöön, Aivelo kertoo.

Vapaaehtoinen so­vellus no­peuttaa viruk­selle altis­tu­neiden tavoit­ta­mista ja tartun­ta­ket­jujen katkai­se­mista.

Se on tarkoitus ottaa koekäytön jälkeen virallisesti käyttöön syyskuussa.

HSL on varautunut maskien käyttöön mutta odottaa virallisia ohjeita – "Onko se pakko vai suositus ja koskeeko se yleisesti joukkoliikennettä vai vain ruuhka-aikoja"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut