Rantalentisporukka tutustui toisiinsa WhatsAppissa – Nyt kunnostetulle kentälle tulee innokkaita pelaajia ympäri Helsinkiä

Kesälajit: Viikin rantalentopallokentälle kokoontuu usean kerran viikossa WhatsApp-ringissä toisiinsa tutustuneet lajin harrastajat.

– Hyvä että kaupunki teki asialla jotain näin nopeasti. Me todella kiitämme, sanoo Latokartanon liikuntapuiston rantalentiskentän kunnostamisesta Catin Sahin. Sanna Jompero
Sanna Jompero

Sanna Jompero

Cetin Sahin laittaa kaiuttimiensa kautta soimaan letkeää musiikkia. Latokartanon liikuntapuistoon vihdoin tänä kesänä kunnostetulla rantalentopallokentällä on alkamassa vapaamuotoiset lentopalloharjoitukset. Musiikki on olennainen osa tunnelmaa.

– Olemme niin iloisia, että kenttä saatiin vihdoin kuntoon, sanoo 30 vuotta Suomessa asunut Sahin.

Tällä kertaa ensimmäiselle pelitunnille on tullut paikalle viisi pelaajaa, sillä tunti on pyhitetty oikeaoppisille 2 vastaan 2 -peleille. Seuraavalle tunnille on tulossa muitakin. Sahin kutsuu pelaajia paikalle tarkoitusta varten perustetussa WhatsApp-ryhmässä.

– Meillä on niin sanottu pop up -ryhmä. Ryhmä perustettiin kolmisen vuotta sitten, muistelee Sahin, joka kävi alkuun kentällä pelailemassa nyt 13-vuotiaan poikansa kanssa.

– Sitten mukaan alkoi tulla muitakin, ihan ohikulkijoitakin, ja vaihdoimme numeroita, mies muistelee.

Nyt ryhmässä on jo 40 ihmistä. Kesäaikaan pelejä pelataan tiuhaan. Pallo nousee pelikentällä ilmaan lähes päivittäin. Pieni sadekaan ei haittaa.

– Tänä kesänä tänne on tullut myös alan harrastajia. Sitä ennen pelasimme niin sanottua höntsää.

Höntsällä Sahin tarkoittaa vapaamuotoista pelailua.

Letizia Tedesco ja Martta Hämäläinen-Franke tulevat usein Viikkiin pelaamaan. Sanna Jompero

Sana Viikin peliporukasta on levinnyt jo niin laajalle, että Hietaniemen uimarannan lentopallokentällä pelaamassa käyvä ja pelin sääntöjäkin tarvittaessa muille opettava jätkäsaarelainen Martta Hämäläinen–Franke on tullut jo useita kertoja harjoituksiin.

– Mikä tahansa joukkuelaji on mielestäni kiva. Haluan tutustua ihmisiin, keskustella ja saada uusia ystäviä.

Myös Hietaniemessä pelaamassa käynyt munkkivuorelainen Benjamin Pimenoff on kaverinsa innoittamana alkanut käydä Viikissä.

– Täällä tapaa uusia ihmisiä ja saa olla ulkona.

Kahdeksanvuotiaasta asti kotimaassaan Italiassa rantalentopalloa pelannut viikkiläinen Letizia Tedesco saapuu mielellään paikalle aina kun pääsee.

– Täällä on hyvä henki. Kaikki ovat aina tervetulleita.

Muutama vuosi sitten peliporukalle perustettiin omat Facebook-sivut. Heinäkuussa sen nimi muutettiin Beach Volleyball Viikistä Beach Volley Viikiksi.

Cetin Sahin perusti rantalentisporukalle oman WhatsApp-ryhmän ja Facebook-sivut. Tommi Rakshit ja Benjamin Pimenoff ottavat taustalla lämpöä. Sanna Jompero

Cetin Sahin kiittelee mahtavaa ja sekalaista peliporukkaa. Pelikieli on usein englanti.

– On hauskaa, että täällä on niin monikansallista väkeä. Tänne tulee ihmisiä ympäri Helsinkiä, Viikistä, Myllypurosta, Käpylästä, Pihlajistosta ja Laajasalosta, mies luettelee.

Turkista kotoisin oleva Sahin itse sai kipinän lajiin jo lukiossa, jossa liikunnanopettaja oli alansa huippuja ja toimi innoittajana.

Pelin jälkeen jalat ovat hiekkaiset. Sanna Jompero

Aina lajin harrastaminen Viikissä ei kuitenkaan ole ollut yhtä auvoista.

Kymmenisen vuotta hoitamattomana olleen kentän kunnostamiseen vaadittiin useita yhteydenottoja, sähköposteja ja puheluita kaupungin suuntaan. Myös asukasyhdistys oli kaupunkiin yhteydessä. Heinäkuussa kenttä sai vihdoin asianmukaisesti asennetut tolpat sekä verkon ja rajat.

– Heinäkuun alussa meidän oli tarkoitus järjestää turnaus. Lopulta otin yhteyttä liikuntapaikkojen aluepäällikköön. Asiat hoituivat kolmessa viikossa, kun alkoivat lopulta hoitua. Mutta kyllä näiden asioiden pitäisi hoitua helpommin. Vähän oudolta tuntuu, Sahin pohtii.

Sahin haluaa kiittää kaupunkia asian hoitamisesta.

– Tämä on nyt päättynyt onnellisesti. Lähetin kaupungille kiitosviestin, mies hymyilee leveästi.

Rantalentis eli beach volley

Lajilla pitkät perinteet

Rantalentopallo eli beach volley on muunnos lentopallosta.

Beach volleytä pelataan kahdella kahden hengen joukkueella hiekkakentällä.

Joukkueella on käytössään enintään kolme kosketusta kerralla.

Sama pelaaja saa koskea palloon kaksi kertaa peräkkäin vain, jos ensimmäinen kosketus on torjunta.

Ensimmäisen kerran rantalentopalloa on tiettävästi pelattu Kaliforniassa 1920-luvulla.

Vuosikymmenien jälkeen se alkoi levitä Eurooppaan.

Lähde: Wikipedia

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut