Helsinki avaa kaksi uutta näytteenottopistettä ja kiirehtii maskien käyttöönottoa

Jan Vapaavuori kiitteli Senaatintorin kesäterassia onnistuneeksi niin turvaväleiltään kuin viihtyisyydeltään. Terassi on auki vielä elokuun ajan, jolloin luvassa on lisää tunnelmavalaistusta. Arkisto/Jussi Vehkasalo
Jukka Hämäläinen

Jukka Hämäläinen

Helsinkiläiset ovat viime päivinä hakeutuneet entistä aktiivisemmin koronavirusnäytteiden ottoon.

– Suurimmaksi osaksi kyse on ollut kesäflunssasta, mutta on hyvä että testiin on hakeuduttu. Oireet ovat niin samankaltaiset, pormestari Jan Vapaavuori totesi syyskauden ensimmäisessä koronatiedotustilaisuudessaan.

Helsingin kaupunki perustaa lähiaikoina kaksi uutta näytteenottopistettä, toisen Länsisatamaan ja toisen keskustaan. Laakson koronaterveysasema päivystää koko tulevan viikonlopun, jotta testausruuhkaa saadaan purettua.

Helsingin tautitilanne on Vapaavuoren mukaan varsin hyvin hallinnassa, "vaikka lievää huolestuneisuutta on".

– Seitsemän päivän kumulatiivisella keskiarvolla tartuntoja ei ilmennyt pitkään aikaan yhtään päivässä, sitten niitä tuli yhdestä kolmeen, ja nyt ollaan neljässä tartunnassa.

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunginjohtajat julkaisivat torstaina yhteisen kannanottonsa, jossa ne kiirehtivät Terveyden ja hyvinvoinnin laitosta sekä sosiaali- ja terveysministeriötä linjaamaan kasvomaskien käyttöä.

– Emme anna tässä omaa linjausta, vaan odotamme valtakunnallista suositusta. Näkemykseni kuitenkin on, että maskejakin pitää ottaa pääkaupunkiseudulla enemmän käyttöön tautitilanteen vaikeutuessa, Vapaavuori sanoi.

Hän muistutti, että tautitilanne voi pahentua nopeastikin, ja siksi kriisitietoisuus ei saa nyt herpaantua, vaan kaikkia varotoimia on säntillisesti noudatettava.

Helsinki, Espoo ja Vantaa sekä HUS:in ja HSL:n johto korostivat viestissään tarvetta mahdollisimman selkeisiin ja helposti noudatettaviin maski- ja muihin suosituksiin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut