Pelastuslaitos pyrkii parantamaan valmiusaikoja ketterien paloautojen avulla – Konala saa Helsingin ensimmäisen kärkiyksikön

Paloautot ovat tavallisesti isoja ja raskaita, mutta kärkiyksikön autot ovat ambulanssin kokoisia ketteriä autoja. Kuvituskuva. Sanna Jompero

Helsingin kaupungin pelastuslaitos on ottanut Konalan Ruosilankujalla ensimmäisen kärkiyksikön käyttöönsä. Yksiköllä on käytössään ambulanssin kokoinen auto, jolla on tarkoitus päästä ensimmäisenä paikalle.

Helsingin kaupungin pelastuslaitoksella on ollut ongelmia toimintavalmiusajoissa. Pelastuslaitos aikoo korjata tätä ongelmaa uusien kärkiyksiköiden avulla.

Esimies on nyt esihenkilö – Helsinki aikoo neutralisoida kaikki mies-päätteiset ammattinimikkeet, joita on 45

Palokunnan toimintavalmiusaika alkaa siitä, kun tehtävään hälytettävä pelastusyksikkö saa hälytyksen hätäkeskuksesta ja päättyy siihen, kun pelastusyksikkö on onnettomuuspaikalla.

Lue myös: Pieni helsinkiläisalue nousi hälytystehtävien kärkeen, tarvitsee nyt oman pelastusaseman – Pelastusjohtaja: "Luvut kyllä yllättävät"

Kärkiyksiköllä on valmius vastata tehtäviin, joissa ei vaadita savusukellusta.

Näitä ovat esimerkiksi roskalaatikkopalot ja vastaavat pienet tulipalot, pienet öljyvahingot maa-alueella, pienet liikenneonnettomuudet, tietyt automaattisten paloilmoitinten aiheuttamat hälytykset, erilaiset onnettomuuksiin liittyvät tiedustelutehtävät osana isompaa lähtöä sekä ensihoitotehtävät.

Keskeisin etu kärkiyksiköiden hyödyntämisessä on niiden pienempi henkilöstötarve – kyseessä on kahden hengen pelastusyksikkö.

Lue myös: 7,8 miljoonaa euroa maksava pelastusasema tulossa Konalaan –  ensihoidon valmiudessa ollut puutteita alueella

Lue myös: Kontulaan oma pelastusasema – Hälytysten vasteajat eivät toteudu, kärjessä sairaanhoitotehtävät

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.