Lisää rakentamista Otaniemeen: Biologin ja Meritekniikan alueista suunnittelukilpailu

Senaatti-kiinteistöt järjestää arkkitehtuurikilpailun Otaniemen keskuksen Biologin ja Meritekniikan alueiden suunnittelusta Espoossa.

Tänä syksynä käynnistyvällä kilpailulla haetaan ideaa alueen kaupunkirakenteelle. Samalla luodaan lähtökohdat kaavoitukselle.

Kutsukilpailu järjestetään Aalto-yliopistokiinteistöt Oy:n kanssa. Senaatin omistama Biologin alue ja Aallon omistama Meritekniikan alue sijaitsevat keskeisellä paikalla metroaseman, raidejokerin pysäkkien ja yliopiston ydinkampuksen vieressä.

Lähivuosina nykyiset toiminnot siirtyvät vaiheittain alueelta. Biologin alueella VTT:n käyttö päättyy vuosien 2022 ja 2024 aikana ja Senaatti kehittää vaille valtion omaa käyttöä jääviä kiinteistöjä uusin tarkoituksiin myytäväksi.

Otaniemestä tavoitellaan elävää kaupunkiympäristöä, jossa asuminen, työpaikat, palvelut ja yliopistokampuksen toiminnot sekoittuvat, Senaatti-kiinteistöt tiedottaa.

Biologin ja Meritekniikan alueilla tehostetaan maankäyttöä ja ne kytketään osaksi Otaniemen kaupunkirakennetta.

Otaniemeen nousee merkittävästi lisää uudisrakentamista eli asumista ja palveluja joukkoliikenteen ääreen. Myös kevyen liikenteen reittejä tulee lisää.

– Tämä on poikkeuksellinen mahdollisuus luoda uutta keskustaa ainutlaatuiselle kampuskaupunginosalle. Metroaseman yhteyteen on jo toteutettu Otaniemen uusi keskeinen kohtauspaikka ja tavoitteena onkin mahdollistaa elävän kaupunkiympäristön ja keskustarakenteen jatkuminen Biologin ja Meritekniikan alueille, sanoo Senaatin kiinteistökehityspäällikkö Emmi Sihvonen tiedotteessa.

Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston käsittelee Biologin ja Meritekniikan alueen tavoitteita maanantaina 10. elokuuta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut