Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etätyöt ja etäkokoukset nostivat kodintekniikan kauppaa, erityisesti kuulokkeiden myynti kasvoi hurjasti

Kodintekniikan kauppa kasvoi puolen vuoden aikana liki kymmenen prosenttia huolimatta koronaviruspandemiasta.

Eniten kasvoi äänentoistolaitteiden ja kodin tietotekniikan myynti, mikä osin johtuu siirtymisestä etätöihin, toteaa Elektroniikan Tukkukauppiaat ry (ETK) tiedotteessa.

Äänentoistolaitteiden kauppa kasvoi 30 prosenttia ja tietotekniikan 21 prosenttia vuoden ensimmäisellä puoliskolla verrattuna viime vuoteen.

Hifi- ja mobiilikuulokkeiden myynti nousi peräti 47 prosenttia ja tietokone- ja pelikuulokkeiden myynti runsaat 42 prosenttia. ETK arvelee etäkokousten olevan monille tärkeä syy uusien kuulokkeiden hankintaan.

Myös matkapuhelimien myynti nousi melkein kahdeksan prosenttia.

Kaikkiaan kodintekniikan kauppa kasvoi puolen vuoden aikana 9,5 prosenttia.

Tietokoneiden myynti kasvoi 26 prosenttia, ja niitä ostettiin runsaat 191 000 kappaletta, eli kolmanneksen enemmän kuin viime vuonna.

Myös tablettikauppa lisääntyi yli kaksitoista prosenttia.

Älykellojen myynti kasvoi edelleen vahvasti eli runsaat 70 prosenttia. Kappalemääräisesti myynti nousi 79 prosenttia.

Televisioiden myynti jatkoi tasaista neljän prosentin kasvuaan.

Korona-aikana moni kotitalous päivitti kakkostelevisionsa tai hankki uuden kesäasunnolle vietävän tv:n. Siksi 32-43 -tuumaisten osuus kasvoi selvästi vuoden ensimmäisellä puoliskolla, kertoo ETK:n tiedotteessa elektroniikkajaoston puheenjohtaja Markus Nummisalo.

Kameroiden myynti laski kaikissa kameratyypeissä. Peilittömien järjestelmäkameroiden suosio on tähän asti noussut tasaisesti, mutta niidenkin myynti kääntyi vuoden ensimmäisellä puoliskolla 1,7 prosentin laskuun.

Sekä peilietsinkameroiden että action-kameroiden ja videokameroiden myynti putosi vajaat parikymmentä prosenttia. Yhteensä kamerakauppa supistui runsaat yksitoista prosenttia.