Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Etäopetus innosti opettajia: Digitaidot kehittyivät ja uusia oppeja viedään nyt lähiopetukseenkin

Enemmistö opettajista piti kevään etäopetusjaksoa myönteisenä. Moni myös koki digitaitojensa kehittyneen samana aikana.

Tuoreen kyselyn mukaan moni opettaja aikoo myös viedä uusia oppejaan alkavalle syyslukukaudelle, vaikka kouluissa palataankin lähiopetukseen. Opettajista 81 prosenttia on jo ottanut käyttöön uusia opetusmenetelmiä.

Sähköisen oppimateriaalin kustantajan Studeon ja Innolinkin toukokuussa teettämään kyselyyn vastasi 353 peruskoulun ja lukion opettajaa. Heistä yli puolet eli 58 prosenttia koki etäopetuksen joko erittäin tai melko myönteisenä.

Vain 19 prosenttia vastaajista koki sen melko tai erittäin kielteisenä.

Digitaidot kehittyivät etäopetusjakson aikana, katsoi melkein 90 prosenttia opettajista. Kehitykselle oli tarvetta, sillä vain kymmenen prosenttia piti taitojaan valmiiksi riittävän hyvinä.

– Kevät toi esiin sen, että etäopetuksen edellyttävää osaamista opettajilla on, mutta sitä ei oltu vielä sovellettu käytännössä. Tietoa ja kokemuksia jakamalla opettajat selviytyivät ennennäkemättömästä muutoksesta upeasti, Studeon johtava asiantuntija Miikka Salavuo toteaa tiedotteessa.

Tikkurilan lukiossa historiaa ja yhteiskuntaoppia opettava Eeva Mettälä joutui kollegoidensa tavoin uuden eteen kevään etäopetusjakson aikana.

Toimivien työtapojen löytäminen etäopetuksessa kesti pari viikkoa, Mettälä selvittää.

– Se kuitenkin lopulta sujui odotuksia paremmin. Kollegojen kanssa meillä oli nopeasti työryhmä Teamsissa, jossa jaettiin parhaita käytäntöjä, Mettälä kertoo.

Kuten valtaosa kyselyyn vastanneista kollegoistaan, myös Mettälä aikoo tulevana syksynä soveltaa joitain keväällä opittuja tapoja.

– Huomasin aika nopeasti etäopetuksessa, että 20 minuuttia oli se tehokas aika opetustuokiolle, ja sitten piti olla jotain tehtävää ja virikkeitä. Tätä aion varmasti hyödyntää jatkossa.