Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asukkaat vastustivat ruokakauppaa, ovat saamassa nyt tilalle Mäkkärin

Pakilaan Kehä I:n ja Kyläkunnantien risteykseen kaavailtu ruokakauppa kaatui kaupungin päätöksenteossa pitkälti asukkaiden ponnekkaan vastustuksen vuoksi. Alueelle oli tulossa päivittäistavarakauppa, jota vastustettiin muun muassa Kehän suojaviheralueen menetyksen vuoksi sekä liian massiivisena hankkeena. Lähellä sijaitsevat lisäksi jo entuudestaan S-market ja Lidl.

Lue myös: Pakilan kiistelty kauppakaava palautettiin valmisteluun

Nyt alueelle ollaan suunnittelemassa 24 h auki olevaa pikaruokaravintolaa autokaistoineen. Hankkeeseen liittyen kaupungille on jätetty oikaisuvaatimus siitä, että osa suojaviheralueesta on päätetty vuokrata McDonald'sin pysäköintipaikaksi. Lähinaapureiden ja asukasyhdistyksen mukaan pysäköintialueeksi muutettuna suojeviheralue ei enää täytä kaavassa määriteltyä tarkoitusta vaimentaa kehätien melua, sitoa pölyä ja vähentää liikenteen muita haittoja.

Lisäksi oikaisua vaativien mukaan ympäri vuorokauden auki olevan ravintolan parkkipaikka aiheuttaa kohtuutonta haittaa lähiympäristöön.

"Emme ole nimbyilijöitä" – pientaloalueella heräsi vastustus Helsingin suunnitelmista

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee oikaisuvaatimusta tiistaina. Lausuntoehdotuksessa esitetään oikaisuvaatimuksen hylkäystä. Koko Pakilantien ja Kyläkunnantien risteyksessä sijaitsevaa suojaviheraluetta ei ole tarkoitus ottaa paikoituskäyttöön, kaupunki toteaa vastauksessaan. Maa-alueen vuokraus ei myöskään oikeuta vielä rakennusten toteuttamiseen, vaan asemakaavoitus- ja rakennusvalvontapalvelut tekevät omat päätöksensä kaavamääräyksestä poikkeamisesta ja rakentamisesta.

"Rotta-mäkkärillä" käynnissä tehotorjunta Itä-Helsingissä – Näin kommentoi yrittäjä: kantaa on saatu pienennettyä

Take away -pakkausten roskameri puistossa tuskastuttaa puutarhuria – "Kyllähän se turhauttaa, että joutuu jatkuvasti siivoamaan toisten jälkiä"

"Euron juusto" jäi historiaan – McDonaldsin tunnetun hampurilaisen hinta nousi jälleen