Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pyöräilijä kaahannut Mechelininkadulla jo kaksi kertaa yli 50 km/h – Poliisi epäilee menopelin laillisuutta: "Melkoiset muskelit saa olla jaloissa..."

Helsinkiläisfillaristien kovat nopeudet nousevat ajoittain keskusteluun.

Ylikomisario ja poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein kertoi Twitterissä tiistaina, että pyöräilijä on "kaahannut" viime aikoina pari kertaa yli 50 km/h nopeudella Mechelininkadulla.

– Yli 25 km/h moottorin avustuksella kulkevat sähköavusteiset polkupyörät eivät ole polkupyöriä vaan ne pitää olla tyyppihyväksyttyjä ja rekisteröityjä mopoksi, muistuttaa Pasterstein twiitissään.

Helsingin Sanomille ylikomisario toteaa, että Mechelininkadun nopeusvalvontakamera on välähtänyt lyhyellä aikavälillä jo kaksi kertaa samalle pyöräilijälle, eikä pyörässä näy rekisterikilpeä. Sakkoja kaahaaja ei siis tule saamaan.

Pasterstein epäilee fillaria viritetyksi, sillä sähköpyörissä avustaminen loppuu 25 kilometrin tuntinopeuteen, jonka jälkeen vauhtia haetaan omin voimin.

– Melkoiset muskelit saa olla jaloissa, jos normaali sähköavusteisella pyörällä meinaa ajaa yli 50 km/h. On myös olemassa aivan laillisia yli 25 km/h kulkevia pyöriä, mutta ne pitää rekisteröidä mopoksi, Pasterstein toteaa asiasta virinneessä Twitter-keskustelussa.

Mechelininkadun nopeusrajoitus on 40 km/h.

"Nöyryytysnappi" kiusaa pyöräilijöitä Helsingissä – myös nämä 7 ongelmaa ärsyttävät liikenteessä

Joonaksen menopeli saa vastaantulijat hymyilemään ja tsemppaamaan – "Sellaista ei koe esimerkiksi juoksulenkeillä"

Miia Hoisko, 37, omistaa 4 erilaista fillaria – "Yhdellä pyörällä ei pärjää, jos haluaa kehittyä useissa pyöräilylajeissa"

Kaupungilta nolo moka Helsingissä: liikennemerkki unohtui sillalta – peltipoliisi räpsähti yli 1 000 kertaa aivan turhaan

Ensimmäinen katu Helsingissä muutetaan pyöräilyn käyttöön – autollakin saa ajaa, mutta pyöräilijöiden ehdoilla