Lähiopetukseen palaa torstaina yli 45 000 koululaista Helsingissä – "Tarvittaessa voimme siirtyä poikkeuksellisiin järjestelyihin nopeasti"

Helsingissä koulutiensä aloittaa 6000 ekaluokkalaista. Arkisto/Laura Heino

Suomenkieliset peruskoulut aloittavat toimintansa Helsingissä torstaina 13. elokuuta ja ruotsinkieliset ensi tiistaina. Myös lukiot noudattavat samaa aikataulua.

Uusia ekaluokkalaisia on Helsingin kaupungin kouluissa 6 000. Perusopetukseen osallistuu kaiken kaikkiaan yli 45 000 oppilasta.

Varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen osallistuu noin 28 000 lasta ja lukioissa ja Stadin ammatti- ja aikuisopistossa opiskelee yli 22 000 opiskelijaa.

Kouluissa ja oppilaitoksissa opetus alkaa lähiopetuksena. Hygieniaohjeita noudatetaan edelleen tarkasti.

Toimialajohtaja Liisa Pohjolainen sanoo, että Helsinki on tehnyt valmiiksi suunnitelmat poikkeuksellisista opetusjärjestelyistä, jos koronatilanne ja opetuksen turvallinen järjestäminen sitä edellyttävät.

– Voimme siirtyä perusopetuksessa tarvittaessa nopeasti poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin, joita juhannuksen jälkeen hyväksytty perusopetuslain muutos mahdollistaa. 1.–3.-luokkalaiset sekä erityisen tuen ja valmistavan opetuksen oppilaat ovat koko ajan lähiopetuksessa. Isommat koululaiset tarvittaessa vuorottelevat lähi- ja etäopetuksen välillä. Samoin lukioissa ja ammatillisessa koulutuksessa voidaan ottaa kevään tapaan käyttöön verkko- ja etäopetusta tilaväljyyden aikaansaamiseksi, kertoo Pohjolainen tiedotteessa.

Epidemiatilanteen niin vaatiessa voitaisiin vuosiluokkien 4–6 ja 7–10 opetus järjestää kolmen viikon jaksoissa siten, että osa vuosiluokista on viikon etäopetuksessa ja kaksi viikkoa lähiopetuksessa.

Helsingissä päätöksen poikkeuksellisista opetusjärjestelyistä tekee toimialajohtaja.

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti tiistaina siirtää toimivaltaansa siten, että toimialajohtaja päättää ajalla 1.8.2020–31.12.2020 perusopetuslain mukaisiin poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtymisestä.

Poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtymisen tulee olla välttämätöntä. Päätös voidaan tehdä enintään yhdeksi kuukaudeksi kerrallaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut