Pyöräilijä kaatui Malmilla – Haki kaupungilta 10 000 euron korvauksia

Pyöräilijä haki kaupungilta 10 000 euron korvauksia liukastumisesta Malmilla helmikuussa 2019. Kaupunkiympäristölautakunta hylkäsi oikaisuvaatimuksen aiemmin tehtyyn päätökseen. Kuvituskuva. Arkisto
Sanna Jompero

Sanna Jompero

Kaupunki ei maksa pyöräilijälle korvauksia Malmin raitin kevyen liikenteen väylällä tapahtuneesta liukastumisesta. Liukastuminen tapahtui kello 7.10. helmikuussa 2019 .

Pyöräilijän haki kaupungilta 10 000 euron korvauksia. Tie oli pyöräilijän mukaan onnettomuushetkellä jäinen ja hiekoittamaton.

Kaupunkiympäristölautalunta hylkäsi oikaisuvaatimuksen tällä viikolla.

Selvityksen mukaan vahingon tapahtumapäivänä tiellä ei ole esiintynyt yleistä liukkautta eikä kaupunki viivytellyt kunnossapidossa. Liukkaudentorjunnasta on huolehdittu samana päivänä kello 7.40. Polkupyöräilijä ottaa talvella tietoisen riskin, mikäli pyörä ei ole varustettu talvipyöräilyyn tarkoitetuilla renkailla, lausunnossa todetaan.

Vahinkopaikan alue kuuluu kunnossapidon II–luokkaan. Kaupunki toteaa, että aiemmin tehdyn hallintopäällikön päätöksen jälkeen kaupungille ei ole esitetty uutta näyttöä siitä, että vahinko johtuisi kaupungin laiminlyönnistä. Näin ollen kaupunki ei ole vastuussa aiheutuneesta vahingosta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut