Pyöräilijä kaatui Malmilla – Haki kaupungilta 10 000 euron korvauksia

Kaupunki ei maksa pyöräilijälle korvauksia Malmin raitin kevyen liikenteen väylällä tapahtuneesta liukastumisesta. Liukastuminen tapahtui kello 7.10. helmikuussa 2019 .

Pyöräilijän haki kaupungilta 10 000 euron korvauksia. Tie oli pyöräilijän mukaan onnettomuushetkellä jäinen ja hiekoittamaton.

Kaupunkiympäristölautalunta hylkäsi oikaisuvaatimuksen tällä viikolla.

Selvityksen mukaan vahingon tapahtumapäivänä tiellä ei ole esiintynyt yleistä liukkautta eikä kaupunki viivytellyt kunnossapidossa. Liukkaudentorjunnasta on huolehdittu samana päivänä kello 7.40. Polkupyöräilijä ottaa talvella tietoisen riskin, mikäli pyörä ei ole varustettu talvipyöräilyyn tarkoitetuilla renkailla, lausunnossa todetaan.

Vahinkopaikan alue kuuluu kunnossapidon II–luokkaan. Kaupunki toteaa, että aiemmin tehdyn hallintopäällikön päätöksen jälkeen kaupungille ei ole esitetty uutta näyttöä siitä, että vahinko johtuisi kaupungin laiminlyönnistä. Näin ollen kaupunki ei ole vastuussa aiheutuneesta vahingosta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut