Jätkäsaareen valmistui puisto, joka ei näytä järin luonnolliselta – vanhemmat seuraavat sydän kurkussa aluetta halkovan pyörätien liikennettä

Hyväntoivonpuisto: Viheralueesta tulee yhtä suuri kuin Kaivopuisto.

Hyväntoivonpuiston pohjoisosa Jätkäsaaressa valmistui kesäkuun lopussa. Kaupunginosan vihreä selkäranka, 88 metriä leveä puisto, ulottuu nyt Länsisatamankadulta Välimerenkadulle ja sen ylikin. Ruoholahden päässä kevyenliikenteensillan jälkeen nimi vaihtuu Selkämerenpuistoksi.

Hyväntoivonpuisto eroaa melkoisesti Helsingin muista puistoista. Se ei näytä järin luonnolliselta, mutta on silti upea. Kukkulat antavat luonnetta ja puita on paljon. Niiden kasvu rehevöittää puistoa ja vähentää ajan mittaan tuulisuutta, jota puistossa nyt esiintyy.

Hyväntoivonpuisto on myös alueen keskeisin kevyenliikenteenväylä. Puistoa halkoo vaaleansininen pyörätie, jota pitkin pääsee tulevaisuudessa Länsisatamaan asti. Puiston poikki kulkee reittejä talojen pihoihin.

Jätkäsaarelaiset näyttävät ottaneen Hyväntoivonpuiston omakseen. Elokuisena arkipäivänä siellä on paljon lapsiperheitä ja koulun alkua odottavia teinejä. Käytävien risteyksessä on kahvilakärry, josta voi ostaa lisävirkistystä.

– Ihanaa, että puisto on nyt valmis. Asumme ihan puiston reunassa, ja tämän rakentumista on seurattu parvekkeelta vuosia, huokaa Aino Grönlund.

Grönlund potkii jalkapalloa lastensa Linnean ja Oskarin kanssa aniliininpunaisella pelikentällä. Miltä uusi puisto teistä vaikuttaa?

– Hyvältä, lapset iloitsevat.

– Täällä on niin paljon puita. Ja nurmikkoa. Leikkipuisto ikkunan alla. Ja elämää – sitäkin on kiva seurata kodista käsin, äiti listaa.

Huonojakin puolia vanhemmat ovat puistosta jo panneet merkille.

– Kyllä pyörätie huolettaa. En ole vielä nähnyt vaaratilanteita, mutta ihan varmasti sellaisia tulee, kun lapset juoksevat sen yli.

– Mutta en haluaisi nipottaa pyörätiestä, kun sekin on hyvä asia. Ja eivätköhän niin lapset kuin pyöräilijätkin opi olemaan varovaisia, Aino Grönlund uskoo.

Jätkäsaaren pinta-alasta viidennes eli noin 20 hehtaaria tulee peittymään puistoilla. Hyväntoivonpuisto on yhtä leveä kuin Esplanadi, mutta valmistuttuaan yhtä laaja kuin Kaivopuisto.

Suunnittelun lähtökohtana ovat olleet miellyttävät maisemat ja harmoninen kokonaisuus. Polveileva puisto on suunniteltu kestämään aikaa ja se on tehty asukkaiden mielipiteitä ja toiveita kuunnellen.

Puisto mahdollistaa niin lasten leikit, nurmikolla lepäilyn kuin pelailun. Puistoon sijoittuu useita lasten leikkipaikkoja, joista osa on kaikille avoimia, osa on päiväkotien käytössä.

Myöhemmin rakennettavaan puiston eteläkärkeen tulee myös uimapaikka ja lähiliikuntapaikka.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut