Jakomäen sydämen rakentaminen viivästyi, koulu alkoi vielä vanhoissa tiloissa – Projektinjohtaja: "Ehkä vähän haasteellisempi rakennus toteuttaa"

Palvelukeskus: Jakomäen uusi palvelukeskus valmistuu vasta kuun lopussa.

– Kyllä tätä on odotettu, toteaa uuden Kankarepuiston peruskoulun rehtori Jane Majanen syyskuussa avattavasta Jakomäen sydämestä. Suunnittelu alkoi jo viisi vuotta sitten. Sanna Jompero
Sanna Jompero

Sanna Jompero

Jakomäen uuden monitoimirakennuksen, Jakomäen sydämen, käyttöönotto viivästyy.

Rakennus piti alkujaan ottaa koulu- ja muuhun käyttöön syyslukukauden alkaessa, mutta rakennustyöt viivästyivät muutamalla viikolla.

– Tämänhetkisen tiedon mukaan rakennuksen luovutus olisi 28. elokuuta. Perusopetus aloittanee toimintansa tiloissa aikaisintaan viikolla 38, toteaa 1.–9. luokat käsittävän Kankarepuiston peruskoulun rehtori Jane Majanen.

Koulutyö uusissa tiloissa alkaa todennäköisesti syyskuun kolmannella viikolla.

Projektinjohtaja Erkki Huitti kaupunkiympäristön toimialalta toteaa, että hankkeen viivästymiseen vaikuttaa isosti tiukka rakennusaikataulu.

– Ehkä tämä on vähän haasteellisempi rakennus toteuttaa, mutta kyllä allianssi on tehnyt aikataulun vähän tiukaksi.

Hanke toteutetaan allianssi-hankkeena, jossa kaupunki, rakennusliike NCC sekä joukko suunnittelijoita toteuttavat hanketta yhteistyössä.

Rakennuksen kolme sisäänkäyntiä ovat kaikki erilaisia. Yksi on neliskanttinen, toinen pyöreä ja kolmas kolmionmuotoinen. Samaan rakennukseen on tulossa koulu, päiväkoti, leikkipuisto ja nuorisotila.

Samassa rakennuksessa on koulu, päiväkoti, leikkipuisto ja nuorisotila. Pihalla on paljon leikkivälineitä. Sanna Jompero

Mikäli Kankarepuiston peruskoulu koulu ei nimenä sano mitään, niin se ei haittaa. Nimi ei ole entuudestaan tuttu monelle muullekaan. Jakomäen peruskoulun nimi vaihtui 1. elokuuta nimensä Kankarepuiston peruskouluksi. Majasen mukaan nimi haluttiin vaihtaa, koska se merkitsee kaikille uutta ja yhteistä alkua.

– Nimenvaihdokseen lähdettiin, koska koulun oppilaita tulee myös muilta lähellä olevilta asuinalueilta, ei ainoastaan Jakomäestä. Palvelurakennukseen siirtyy myös varhaiskasvatuksen puolella kaksi yksikköä, joiden nimi olisi joka tapauksessa muuttunut. Tässä kohtaa oli hieno mahdollisuus löytää jotain uutta ja yhteistä.

Rakennuksen piti valmistua koulujen alkuun, mutta rakentaminen on edelleen kesken. Sanna Jompero-Lahokoski

Syyslukukausi alkoi tällä viikolla vielä vanhoissa tiloissa. Vaikka koulutyö uusissa tiloissa pääsee alkamaan jo syksyllä, rakennustyöt jatkuvat vielä vuoden loppuun.

– Uudisosa valmistuu nyt. Liikuntasalin, joka on osa vanhaa rakennusta ja liittyy uudisosaan, remontti jatkuu, Huitti kertoo.

Koulun, päiväkodin ja nuorisotoimen käytössä oleva piha on suuri. Sanna Jompero

Huitti kehuu tiiliverhoiltua rakennusta.

– Aika komia rakennus on kyllä tulossa. Ehkä alueen maamerkki. Erottuu kyllä.

Käytännössä uimahallin ja liikuntasalin yhteyteen nousee uusi rakennus. Yläkoulun rakennus puretaan osana allianssi-hanketta. Muiden rakennusten purut ovat erillisiä hankkeita. Tilalle on kaavoitettu asuntoja.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut