Helsingissä joukkoaltistuminen koronalle viime viikonlopun musiikkitapahtumassa

Helsingissä on tapahtunut joukkoaltistuminen koronalle Vallilassa sijaitsevalla musiikkiklubilla.

Ääniwallin Vum Open Air -tapahtumaan sunnuntaina 9. elokuuta osallistuneella henkilöllä on myöhemmin todettu koronavirustartunta. Myös sunnuntaina 2. elokuuta Vum Open Air-tapahtumaan osallistuneet ovat saattaneet altistua koronavirukselle.

Näihin Vum Open Air -tapahtumiin osallistuneita henkilöitä kehotetaan tarkkailemaan vointiaan tarkasti kahden viikon ajan tapahtumasta, ja hakeutumaan testiin välittömästi, mikäli lieviäkin oireita ilmenee.

Viime sunnuntaina tapahtumaan osallistuneiden tulee siis tarkkailla vointiaan mahdollisten oireiden kehittymisen varalta 23. elokuuta asti.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Helsinkiläiset voivat tehdä koronavirus-oirearvion osoitteessa www.omaolo.fi. Omaolo-palvelu antaa toimintaohjeet ja neuvoo tarvittaessa varaamaan ajan koronavirustestiin. Helsinkiläisiä palvelee myös koronavirusneuvonta numerossa 09 310 10024 (arkisin klo 7–16) ja muina aikoina Päivystysapu numerossa 116 117. Muiden kuntien asukkaat voivat koronavirusoireiden ilmetessä ottaa yhteyttä oman alueen terveyspalveluihin.

Myös Espoossa on kerrottu joukkoaltistumisesta: se tapahtui Leppävaaran maauimalassa ja uimahallissa viime sunnuntaina kello 9–10, jossa olleella henkilöllä on todettu koronavirustauti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut