Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saunaraati löysi asuntomessuilta elämyksiä – täydelliseen saunahetkeen tarvitaan muutakin kuin kiuas

Asuntomessut: Moniaistiseen saunahetkeen tarvitaan muutakin kuin kiuas.

Tuusulan asuntomessuilla julkistettiin alkuviikosta elämyksellisimmät saunat. Nyt kannattaa muistiin laittaa kohteet 4, 6, 17, 26 ja 41.

Sauna from Finland ry:n kolmijäseninen raati kiersi messuilla yhden päivän ajan. Hallituksen puheenjohtaja Pekka Krook kuvailee antia erittäin laadukkaaksi. Messusaunoissa on aitoutta, moniaistisuutta ja idearikasta designia.

Viiden elämyksellisimmän saunakokonaisuuden joukkoon ylsivät kohteet, joissa on otettu innovatiivisesti huomioon koko moniaistinen saunapolku, eli se mitä tapahtuu ennen saunaa, saunassa ja saunan jälkeen. Raadin mukaan palkituissa kohteissa korostuivat erityisesti sekä arjesta irrottautuminen että vastuullisuus.

Paritalo Veljesteco (kohde 4) kirvoitti raadilta muun muassa seuraavat perustelut: ”Kohteessa puuta on käytetty monipuolisesti ja kestävästi. Laaja patiotila edistää rentoutumista vilvoitellessa ja pihakeittiö tuo ruoan osaksi elämystä. Poreamme virkistää ympäri vuoden. Lounge-tilat yhdistävät sekä yhteisöllisyyden ja yksityisyyden. Elävä tuli tuo tärkeän ja nautinnollisen elementin, sillä jo pelkkä tuleen tuijottaminen auttaa hetkeen tarttumisessa.”

Villa Mikaelin (Kohde 6) saunasta löytyi kaikki saunaelämyksen ydinarvot. ”Erityisesti vastuullisuuden arvo korostuu saunomisen saavutettavuudessa ja esteettömyydessä, joihin on paneuduttu jo suunnitteluvaiheessa. Toteutus on täynnä toimivia ratkaisuja patiota myöten. Kuntoutus-, pesu- ja saunatilat muodostavat hienon kokonaisuuden. Löylyn kierto saunatilassa takaa hyvät löylyt. Löylyn annostelukin on vaivatonta pelkällä napin painalluksella”, maalailee raati.

Talo Keudan (kohde 17) erillinen, pihalla olevan rakennuksen saunakokonaisuus oli raadista elämyksellinen: ”Pieni sauna on toimiva ja lauderatkaisu sallii vaivattoman siivouksen myös lauteiden alta. Sauna on kompakti ja terassialue on pieni ja toimiva keidas vilvoitteluun.”

Jo pelkkä tuleen tuijottaminen auttaa hetkeen tarttumisessa.

Lisäksi raati antoi kunniamaininnan Terratinta-talo Puustellin Helmen (kohde 26) ja Honka Huomenen (kohde 41) saunakokonaisuuksille.

Puustellin Helmessä on rohkeasti käytetty laatoitusta niin sauna- kuin suihkutilassa, ja simpukkakuvio luo raikkaan vedellisen elämyksen.

Honka Huomen saa puolestaan kunniamaininnan äänimaisemasta: saunaan voi valita luonnon ääniä, joka antaa oivallisen lisän rentoutumiselle.

Sauna from Finland ry on suomalainen asiantuntijayhdistys, joka julkaisi keväällä ”Aidon suomalaisen saunaelämyksen laatukäsikirjan”.

Saunaelämys syntyy ydinarvoista, joita on kahdeksan: aitous, moniaistisuus, läsnäolo ja rentoutuminen, hyvinvointi ja terveys, kontrasti, puhtaus, turvallisuus ja vastuullisuus.