Airbnb-vuokraus aiotaan kieltää jo yhtiöjärjestyksessä – tämä rakentuva taloyhtiö on ensimmäisiä Suomessa, jossa hotellityyppinen toiminta kielletään jo ennakolta

Asunnonomistajan on turha suunnitella lyhytaikaisen vuokraamisen, kuten Airbnb -toiminnan, harjoittamista uudessa myyrmäkeläisessä taloyhtiössä.

Rakennuslupaa odottava Asunto Oy Vantaan Tirehtööri tulee kieltämään lyhytaikaisen, ammattimaisen majoituksen jo yhtiöjärjestyksessään. Talon rakennuttaa pohjoismaiseen JM Ab -pörssiyhtiöön kuuluva JM Suomi Oy.

Yhtiö on päätynyt hotellityyppisen majoitustoiminnan kieltämiseen asiakkailta saadun palautteen vuoksi.

JM Suomen asiakkuuspäällikön Nina Välimäen mukaan lyhytaikaisen vuokrauksen kiellosta ei juurikaan kysytä asuntoa ostettaessa, ellei siitä ole aiempaa kokemusta. Mutta ne, jotka ovat asuneet talossa, jossa on ollut vilkasta Airbnb -toimintaa, osaavat tiedustella mahdollista kieltoa. Jopa päivittäin vaihtuvat vuokralaiset kun voivat aiheuttaa häiriötä vakituisille asukkaille.

Joukkopako Airbnb:stä alkoi – tulot tyrehtyivät, laskut juoksevat

Vantaan Myyrmäessä Myyrmäenraitin varrelle rakennettava talo on maan ensimmäisiä, johon lyhytaikainen majoituskielto kirjataan yhtiöjärjestykseen.

Kiellosta kerrotaan muun muassa ennakkomarkkinointiesitteessä.

– Tulevat asukkaat ovat ottaneet sen tosi hyvin vastaan, kertoo JM Suomen asiakkuuspäällikkö Nina Välimäki.

16-kerroksisen Asunto Oy Vantaan Tirehtöörin on suunniteltu valmistuvan keväällä 2023 ja siihen tulee 121 asuntoa. Niiden koot vaihtelevat 27:stä 87 neliöön. Asunnoista on varattu noin puolet.

Lyhytaikaisen majoitustoiminnan voi kieltää myös vanhoissa taloyhtiöissä, mutta se vaatii yhtiöjärjestyksen muutoksen yhtiökokouksessa ja jokaisen osakkaan hyväksynnän.

– Pykälän poistamiseen riittää kuitenkin yhtiökokouksen määräenemmistöpäätös, Välimäki lisää.

JM Suomi suunnittelee tulevaisuudessa kaikkiin taloihinsa lyhytaikaisen vuokrauksen kieltoa.

Ihan ehdottoman kiellettyä lyhyen ajan vuokraaminen ei ole. Välimäki kertoo, että taloyhtiön hallitus voi anomuksesta sallia esimerkiksi asunnon vuokraamisen lyhyen työkomennuksen ajaksi.

Yksiöiden vuokrat pomppasivat Helsingissä – katso hurjat erot alueittain: Tällä uudehkolla alueella 30-neliön asunnosta pyydetään jo liki 1000 e/kk

Puretun toimistokolossin tontille Myyrmäkeen nousee myöhemmin Tirehtöörin seuraksi lisää asuinkerrostaloja ja pysäköintilaitos. Kortteliin tulee yhteensä noin 450 asuntoa ja niiden lisäksi liiketiloja.

Asuntokauppa jähmettyi Helsingissä – välittäjä: maalis–huhtikuussa 41 prosentin pudotus

Kalliolainen kiinteistönvälittäjä koronatilanteesta: Mielikuva on sellainen, että omistajat odottavat vieläkin arvonnousua

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut