Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kovassa käytössä olevaa Liikuntamyllyä remontoidaan – Kisahallin sulkeutuessa siitä tulee entistä tärkeämpi

Kuntoilu: Myllypurossa on nyt entistä paremmat mahdollisuudet urheiluun. Liikuntamyllyn remontti jatkuu vielä ensi vuoteen saakka.

Liikuntamyllyn suorituspaikkoja on kuluneen kesän aikana peruskorjattu – nyt urheiluhalli on valmiina vastaanottamaan syksyllä alkavaa harjoituskautta.-allas

Tällä kertaa uusittiin etenkin volttimonttuja, jotka ovat saaneet tuoreen ilmeen.

– Volttimonttujen rakenteisiin ei koskettu, mutta niiden reunoja korotettiin ja suojapatjat uusittiin kokonaan, kertoo Liikuntamyllyn tiimiesimies Lauri Immonen.

Vaahtomuovikuutiot olivat jo aikansa eläneitä ja ne on uusittu kokonaan.

– Nyt kuutioita on volttimontussa piripintaan, ja kun ne käytössä painuvat kasaan, niitä lisätään monttuun.

Tämän kesän remontit valmistuivat heinäkuun lopussa ja kunnostetut suorituspaikat ovat jo käytössä.

Ensi kesänä on tarkoitus kohentaa telinevoimistelulaitteita, muun muassa volttimontun vieressä olevia rekkejä ja kanveesia.

Liikuntamyllyn remontin on määrä valmistua vuoden 2021 kuluessa.

Liikuntamylly on toiminut monen suuren helsinkiläisseuran keskeisenä harjoituspaikkana. Yksi Myllypuroa tukikohtanaan pitävistä on voimisteluseura Alppilan Salamat.

– Kyllä Liikuntamylly on meille valtavan tärkeä halli. Seurassa on reilu 400 voimistelua harjoittavaa ja heistä peräti 300 käy Liikuntamyllyssä, arvioi Alppilan Salamoiden toiminnanjohtaja Anna Santanen.

– Liikuntamyllyn käyttöaste on huima ja telinevoimistelutelineet alkavat olla jo tiensä päässä, joten niiden uusiminen on enemmän kuin paikallaan.

Koronakevään kuluessa Liikuntamyllyn kävijöiden määrä laski viimevuotiseen verrattuna, muttei kuitenkaan yhtä paljon kuin aluksi arvioitiin.

– Esimerkiksi kesäkuussa kävijöitä oli hieman yli 14 000, kun heitä viime vuoden kesäkuussa oli noin 17 000, Lauri Immonen laskee.

Liikuntamyllyn tärkeys korostuu jatkossa entisestäänkin, kun Töölön Kisahalli suljetaan remontin vuoksi. Kisahallin remontin on määrä alkaa vuonna 2024 ja sen on määrä valmistua vuonna 2026.