Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Penkinlämmittäjistä tuttu Tero Tiittanen tekee Kuutamokeikan teatteri- ja eduskuntamies Ville Virkkusen kanssa

Monipuolisesti teatteri- ja tv-maailmassa vaikuttanut Ville Virkkunen tekee yhdessä Tero Tiittasen kanssa Kuutamokeikka-esityksen.

Näytelmän piti saada ensi-iltansa Kivijärven kesäteatterissa Hannunkivessä heinäkuussa. Korona kuitenkin muutti suunnitelmat. Nyt näytelmä nähdään Teatteriravintola Nyyrikissä Helsingissä. Marras–joulukuussa on viisi esitystä. Näytelmää nähdään myöhemmin muuallakin.

– Kuutamokeikka on dekkarikomedia, joka kertoo epäonnisista kassakaappirosvoista. Komedian innoituksena on ollut Suomessa 80-luvulla kiertänyt epäonninen murtokopla, jolla ei oikein murrot onnistuneet. Komedian päähenkilöt ovat yövartija ja kassakaappirosvo, jotka kohtaavat yöllä työn merkeissä. Siitä saa alkunsa vauhdikas komedia, joka tuo näyttämölle toinen toistaan uskomattomampia hahmoja. Olen kirjoittanut komedian yhdessä Tiittasen kanssa, jonka kanssa myös näytellemme kaikki näytelmän kahdeksan roolihenkilöä, Ville Virkkunen sanoo.

Kuutamokeikan lisäksi Virkkusella on pohjalla kaksi aiemmin tehtyä teatterituotantoa, jotka odottavat koronatilanteen helpottumista. Crime Lönkkä -esitys tuli ensi-iltaan ennen kuin korona sulki Suomen. Toinen tuotanto on Speden Naisen logiikka -retrokomedia, joka pohjautuu Spede Show:ssa nähtyihin naisen logiikka -sketseihin. Esitys nähtiin kesällä 2019 Kivijärvellä.

– Tämän lisäksi kirjoitan kahta näytelmää, toinen on kahden naisen erokomedia ja toinen on isä poika -näytelmä. Kolmas runokirjani Kultaisen puun varjossa ilmestyy loppuvuodesta, Virkkunen kertoo.

Varsinaisesti Virkkunen työskentelee eduskunnassa, on työskennellyt jo kohta viisi vuotta. Tällä hetkellä hän on kuopiolaisen kansanedustajan, poliisin ja kirjailijan Marko Kilven (kok.) avustaja.

– Tällä hetkellä eduskunta on päätyöni ja muut työt tehdään sitten muulla ajalla. Eli todellakin ajanhallinta ja jaksaminen ovat tärkeitä asioita.

Kerroitkin aiemmin väsymyksestäsi. Onko nyt kaikki terveyden osalta ok?

– Nyt on kaikki hyvin. Pysäytyksen jälkeen olen oppinut kuuntelemaan itseäni ja omaa jaksamistani. Ja jos on kova työputki ja paljon kiirettä, niin nykyään osaan ottaa omaa aikaa ja laittaa kalenteriin myös vapaata. Uinti ja koirien kanssa lenkkeily on mainiota vastapainoa työlle.

Virkkusen partneri Tero Tiittanen nähdään Kuutamokeikan ohella myös televisiossa Penkinlämmittäjissä.

– Aloitin harrastajateattereissa ja menin sieltä ensimmäiseen ammattiteatteriin, Varkauden teatteriin. Sen jälkeen piipahdin Kuopiossa tehden yksittäisiä teatteriproduktioita. 2006 muutin Helsinkiin ja silloin aloin päästä mukaan myös elävän kuvan produktioihin, televisioon ja elokuvaan, Tiittanen kertoo.

Tiittaselta ilmestyi kirja elokuun alussa. Teoksen Miten täältä pääsee pois? hän on kirjoittanut yhdessä Maiju Markkasen kanssa.

– Kirjaan on koottu ystävien, ystävien ystävien ja Instagram-seuraajien epäonnistuneita treffikokemuksia. Kirjan tarkoitus on viihdyttää niin nykyisiä kuin entisiäkin sinkkuja, jokaista, joka joskus on käynyt huonoilla treffeillä. Kirja toimii myös vertaistukena kaikille niille, jotka ovat deittailussaan jo epätoivon partaalla, Tiittanen sanoo.