Jyri Brunou myy käsintehtyjä luksusautoja: Suomalaisten himoitsema versio maksaa "vain" 195 000 euroa – timanttikellon saa lisävarusteena

Luksus: Jyri Brunou myy myös elämäntapaa.

Teksti: Mauri Nurmi

Jyri Brunou on erilainen autokauppias. Työ on perinteistä, mutta myytävät tuotteet hieman poikkeavat normaalista espoolaisesta autokaupasta. Brunou nimittäin myy ja markkinoi brittiläistä Bentley-luksusmerkkiä.

– Bentleyn ostajat arvostavat käsityön laatua, huippuviimeistelyä, mukavuutta sekä kokonaista elämäntapaa luksuksen ympärillä. Brändi ja auton legendaarinen maine ovat tärkeitä. Siksi he valitsevat tämän perinteisen brittimerkin, Jyri Brunou todistaa.

Bentleyn historia on arvokas, ja merkki kuuluu kiistatta automaailman legendoihin. Yhtiö perustettiin Englannissa vuonna 1919. Erityisen tunnetuksi Bentley tuli aikanaan moottoriurheilun kautta. Menestyksen vuodet Le Mansin 24 tunnin ajoista muistetaan. Tällä hetkellä se on yksi maailman halutuimmista luksusautobrändeistä.

Ensimmäistä kertaa automerkin historiassa Bentley Motors avasi viime vuonna virallisen jälleenmyynti- ja huoltoliikkeen tuhansien järvien maahan, Suomen Espooseen.

– Bentley Bentayga -hybridimaasturi esiteltiin 2019, ja se oli hyvä sysäys aloittaa merkin maahantuonti Suomeen. Autokaupan ajat ovat haastavat, mutta kaikkiaan vastaanotto on ollut rohkaiseva.

Supertähtien kilpa-autot jyrisivät Helsingin keskustassa vuonna 1995 ja Sörnäistä kutsuttiin Pohjolan Monacoksi – "Harvoin on näkynyt niin paljon iloisia naamoja ja hyvää fiilistä"

Jyri Brunoun mukaan luksusautojen myyminen on jännittävää puuhaa. Asiakkaat ja heidän elämäntapansa vaihtelevat suuresti. Luonnollisesti mahdollisen ostajan talousasioiden eli ”pinkan” täytyy olla kiitettävässä kunnossa.

– Kaikilla Bentley-asiakkailla on yhteinen intohimo laadukkaisiin tuotteisiin. Arvostetaan käsityötä ja viimeisteltyä kokonaisuutta. Monilla asiakkailla on aikaisempaa kokemusta hienoista saksalaismerkeistä, mutta nyt halutaan jotain enemmän, Brunou todistaa.

Normaaliin autokauppaan verrattuna ostoprosessi on yleensä hieman rauhallisempi.

– Legendaarisen automerkin ja tietyn mallin hankinta on monelle ostajalle vuosikymmenten mittainen unelma, joka vihdoin toteutuu. Bentleyn ostaminen on monin tavoin mittava juttu, niin henkisesti kuin taloudellisesti. Varusteisiin, väreihin sekä materiaaleihin halutaan perehtyä huolella. Päätökset halutaan tehdä kaikessa rauhassa ennen lopullista tilausta.

Millä tavalla Bentleyn valmistus eroaa perusperheautosta?

– Autot valmistetaan alusta loppuun käsityönä Crewen tehtaalla Englannissa. Perusvarustelu on mittava. Lisäksi Bentleytä voi personoida ihan loputtomasti. Vain taivas ja mielikuvitus on rajana.

– Voit maalauttaa auton oman paitasi värin mukaan tai valita sisustuksen jalopuupaneelit omasta pihametsästä. Normaalioloissa asiakas voi käydä tehtaalla tutustumassa oman yksilönsä ennakkosuunnitteluun ja valmistukseen, unelmakauppias jatkaa.

Erikoisvarustelistasta voi nostaa esille vaikkapa timanttiosoittimilla varustetun Breitling-kellon ja sormenjälkitunnistimella toimivan keskikonsolin säilytyslaatikon.

– Varustelistasta voi mainita myös mittojen mukaan valmistetut Mulliner-osaston valmistamat metsästys- ja kalastussetit. Nelivetoinen Bentley toimii väkevästi Suomen haastavissa olosuhteissa.

Bentley Motors

Julkkisten suosiossa

W.O. Bentley perusti Bentley Motorsin Englannissa 18. tammikuuta vuonna 1919.

Tehdas hallitsi legendaarista Le Mansin 24 tunnin autokilpailua 1920-luvulla.

Alkuperäisissä Ian Flemingin kirjoissa James Bond kurvailee Bentleyllä.

Julkkikset kuten Kim Kardashian, Paris Hilton, Jennifer Lopez, Tommi Mäkinen ja kuningatar Elisabeth II ajavat Bentleyllä.

Bentley on ollut vuodesta 1998 lähtien osa Volkswagen-konsernia.

Työllistää noin 4 000 henkilöä Crewessa Englannissa.

K-Caaran operoima Bentley Suomi sijaitsee Olarissa.

Neljä erilaista mallilinjaa

Hybridi sopii Suomeen

Tällä hetkellä Bentley tarjoaa neljä erilaista mallilinjaa. Vaihtoehtoina ovat sporttinen Continental GT, neliovinen Flying Spur, Bentayga-katumaasturi sekä Mulsanne-huippumalli.

Bentayga-mallin hybridimaasturi on luonnollisesti Suomen markkinoilla se halutuin versio. Hinta lähtee 194 900 eurosta, joten ihan jokapojan perusmaasturista ei ole kysymys. Urheilullisen Continentalin GT-mallin hinnat alkavat puolestaan 410 000 eurosta. Lisävarusteisiin panostetaan vahvasti, sillä perusvarusteltua Bentleytä luovutetaan harvoin asiakkaalle.

Brittitehdas katsoo myös tulevaisuuteen. Polttomoottoriautojen rinnalle täytyy olla tarjolla hybridi- ja sähköautoversioita.

– Nelivetoinen Bentayga-luksusmaasturi edustaa Bentleyn ensimmäisiä askeleita kohti sähköistymistä. Se yhdistää uuden tehokkaan turboahdetun 3,0-litran V6-bensiinimoottorin edistykselliseen sähkömoottoriin. Tämä malli kiinnostaa suomalaisia ostajia ja kauppaa on jo tehty.

Maailma on muuttunut, ja kuluttajat ovat yhä valmiimpia näyttämään varallisuuttaan. Toki koronapandemia asettaa omat haasteensa autokaupalle.

– Tilanne on todella haastava meille kaikille, mutta uskomme että Suomi on yhä valmiimpi luksustuotteille. Vaurauden näyttäminen ei ole enää niin negatiivinen asia. Tietyt ihmiset haluavat luksusta elämäänsä, Jyri Brunou toteaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut