"Kidutusportaat" uusitaan Herttoniemessä – "Tavallisesti iltapäivisin aivan täynnä"

Kuntoilu: Helsingin kuntoporrasohjelmassa on kahdeksat portaat.

– Tykkään usein aloittaa aamun niin, että tulen tänne hengittelemään, sanoo Milla Johansson Herttoniemen kunnostettavissa kuntoportaissa. Vieressä lenkkiseurana Riikka Honkavaara. Sanna Jompero
Sanna Jompero

Sanna Jompero

Helsinkiin suunnitellaan uusien kuntoportaiden rakentamista. Myös vanhoja kunnostetaan. Ensi vuoden aikana on käynnistymässä kahdeksan kuntoporraskohdetta.

Herttoniemen kuntoportaat saattavat olla monelle helsinkiläiselle uusi tuttavuus, mutta niin sanotut Majavatien rappuset ovat ahkerassa käytössä.

– Tavallisesti iltapäivisin tämä on aivan täynnä, toteaa viereisille kallioille ystävänsä kanssa venyttelemään tullut Milla Johansson.

Portaita kutsutaan Johanssonin mukaan yleisesti Herttoniemen "kidutusportaiksi", koska ne ovat jyrkät ja pitkät. Portaita on yli 180.

Miksi kuntoportaiden rakentaminen maksaa 310 000 euroa? – Näin kaupunki vastaa

Myös Johanssonin seurassa oleva Riikka Honkavaara pitää rappustreeniä hyvänä ja kertoo tulevansa portaisiin aina "silloin tällöin".

Herttoniemen kuntoportaat uusitaan ensi vuoden aikana. Sanna Jompero

Tavallisesti iltapäivisin tämä on aivan täynnä.

Mikäli korona ei runtele kaupungin budjettia, Herttoniemen portaat tullaan ensi vuoden aikana uusimaan ja korvaamaan leveämmillä. Metalliset kaiteet rakennetaan portaiden molemmin puolin ja valaistus kaiteen sisäpuolelle.

– Alhaalle tulee infotaulu ja portaiden ylä- sekä alapäähän polkupyöräteline. Yläpäähän on merkitty piknikpöytä ja penkit, kertoo alueen maisema-arkkitehti Milja Halmkrona kaupunkiympäristön toimialalta.

Portaiden yläpäästä on komeat näkymät jopa Vanhankaupunginlahdelle. Sanna Jompero

Yhdeksät uudet kuntoportaat Helsinkiin – näihin paikkoihin ne rakennetaan

Myös Malminkartanossa sijaitsevat Helsingin ylivoimaisesti suosituimmat kuntoportaat uusitaan.

– Malminkartanon suunnitelmat ovat jo valmiina. Niiden käyttö on niin kovaa, että portaita levennetään. Molemmille puolille tulee kaiteet. Työt alkavat ensi vuonna, kertoo alueen puistovastaava Pekka Engblom.

Portaisiin saattaa tulla myös laskuri.

Uusia kuntoportaita on suunnitteilla Myllypuron entisen kaatopaikan tilalle Alakivenpuistoon, Alppikylänhuipulle Alppikylään, Ilomäenpuistoon Laajasaloon, Lauttasaaren urheilupuistoon, Mäntymäelle Taka-Töölöön, Savelanpuistoon Pihlajistoon ja Vaskipellonpuistoon Suutarilaan.

– Kaikki tuskin etenevät samaan tahtiin, mutta nämä ovat suunnitteilla, sanoo projektinjohtaja Jere Saarikko kaupunkiympäristön toimialan kaupunkitila- ja maisemasuunnittelusta.

Jättärille ilmestyi varoituskolmio Malminkartanossa

Kuntoportaiden suunnittelu perustuu Helsingin kuntoporrasohjelmaan. Rakentaminen joidenkin kohteiden osalta pyritään aloittamaan jo loppuvuodesta.

Porrastreeni on nyt pop – trendikäs laji haastaa ja palkitsee

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut