Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Kidutusportaat" uusitaan Herttoniemessä – "Tavallisesti iltapäivisin aivan täynnä"

Kuntoilu: Helsingin kuntoporrasohjelmassa on kahdeksat portaat.

Helsinkiin suunnitellaan uusien kuntoportaiden rakentamista. Myös vanhoja kunnostetaan. Ensi vuoden aikana on käynnistymässä kahdeksan kuntoporraskohdetta.

Herttoniemen kuntoportaat saattavat olla monelle helsinkiläiselle uusi tuttavuus, mutta niin sanotut Majavatien rappuset ovat ahkerassa käytössä.

– Tavallisesti iltapäivisin tämä on aivan täynnä, toteaa viereisille kallioille ystävänsä kanssa venyttelemään tullut Milla Johansson.

Portaita kutsutaan Johanssonin mukaan yleisesti Herttoniemen "kidutusportaiksi", koska ne ovat jyrkät ja pitkät. Portaita on yli 180.

Myös Johanssonin seurassa oleva Riikka Honkavaara pitää rappustreeniä hyvänä ja kertoo tulevansa portaisiin aina "silloin tällöin".

Tavallisesti iltapäivisin tämä on aivan täynnä.

Mikäli korona ei runtele kaupungin budjettia, Herttoniemen portaat tullaan ensi vuoden aikana uusimaan ja korvaamaan leveämmillä. Metalliset kaiteet rakennetaan portaiden molemmin puolin ja valaistus kaiteen sisäpuolelle.

– Alhaalle tulee infotaulu ja portaiden ylä- sekä alapäähän polkupyöräteline. Yläpäähän on merkitty piknikpöytä ja penkit, kertoo alueen maisema-arkkitehti Milja Halmkrona kaupunkiympäristön toimialalta.

Myös Malminkartanossa sijaitsevat Helsingin ylivoimaisesti suosituimmat kuntoportaat uusitaan.

– Malminkartanon suunnitelmat ovat jo valmiina. Niiden käyttö on niin kovaa, että portaita levennetään. Molemmille puolille tulee kaiteet. Työt alkavat ensi vuonna, kertoo alueen puistovastaava Pekka Engblom.

Portaisiin saattaa tulla myös laskuri.

Uusia kuntoportaita on suunnitteilla Myllypuron entisen kaatopaikan tilalle Alakivenpuistoon, Alppikylänhuipulle Alppikylään, Ilomäenpuistoon Laajasaloon, Lauttasaaren urheilupuistoon, Mäntymäelle Taka-Töölöön, Savelanpuistoon Pihlajistoon ja Vaskipellonpuistoon Suutarilaan.

– Kaikki tuskin etenevät samaan tahtiin, mutta nämä ovat suunnitteilla, sanoo projektinjohtaja Jere Saarikko kaupunkiympäristön toimialan kaupunkitila- ja maisemasuunnittelusta.

Kuntoportaiden suunnittelu perustuu Helsingin kuntoporrasohjelmaan. Rakentaminen joidenkin kohteiden osalta pyritään aloittamaan jo loppuvuodesta.