Matkustusrajoitukset tiukentuvat uudelleen – koskevat kymmentä maata, mutta eivät Ruotsin ja Norjan maarajoja

Kuvituskuva. Jussi Vehkasalo
Klaus Nurmi

Klaus Nurmi

Hallitus tiukentaa matkustusrajoituksia uudelleen maan sisä- ja ulkorajoilla.

Sisärajavalvonta palautetaan Suomen ja Islannin, Kreikan, Maltan, Saksan, Norjan ja Tanskan väliseen liikenteeseen.

Ulkorajaliikenteen rajoitukset palautetaan Irlannista, Kyprokselta ja San Marinosta Suomeen saapuvalle liikenteelle, sekä Japanin asukkaille Japanista Suomeen saapuvassa liikenteessä.

Rajoitusten palautus perustuu epidemiologiseen arvioon, hallitus tiedottaa.

Kaikki rajapäätökset astuvat voimaan maanantaina 24. elokuuta.

Liikenne sallitaan Suomen ja Ruotsin sekä Suomen ja Norjan välisen maarajan rajanylityspaikoilla paikallisten rajayhteisöjen välillä, vaikka Ruotsi ja Norja ylittävät hallituksen asettamat taudin ilmaantuvuusluvun raja-arvot.

Euroopan unionin komissio on korostanut jäsenvaltioiden yhtäläistä kohtelua epidemiatilanteessa. Paikallisten rajayhteisöjen osalta tästä periaatteesta voidaan tehdä poikkeus.

Italian, Liettuan, Slovakian ja Viron neljäntoista päivän ilmaantuvuusluku ylittää raja-arvon 8, mutta on alle 10. Sisärajavalvontaa ei tämän vuoksi palauteta uudelleen Suomen ja näiden maiden väliseen liikenteeseen, hallitus tiedottaa.

Hallitus linjasi rajaliikenteen rajoituksista neuvottelussaan tiistaina. Se sai myös tiedoksiannon Pohjois-Makedonian Skopjesta saapuvien lentojen rajoittamisesta.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom valmistelee ratkaisun lentojen mahdollisesta keskeyttämisestä itsenäisesti ja tiedottaa päätöksestä.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut