"Pelasti meidän kesän" – Senaatintorin jättiterassille kiitosta ravintoloilta – myös kukkaset myydään

Heinäkuun alussa avatun Senaatintorin jättiterassin ensimmäinen kuukausi oli menestys. Helsingin kaupungin tiedotteen mukaan moni ravintoloitsija on kertonut, että terassi on pelastanut heidän liiketoimintansa ja samalla se on vilkastuttanut myös koko kaupunkikeskustan elämää.

Terassin toiminta on tarjonnut odotetun piristysruiskeen sinne valituille ravintoloille, mutta samalla se on tiedotteen mukaan vilkastuttanut myös koko kaupunkikeskustan elämää.

– Tämä on ollut hyvin merkityksellinen teko. Terassi oikeastaan pelasti meidän kesän, ja on ollut upeaa nähdä ihmisten nauttivan Senaatintorista ihan uudella tavalla, sanoo Mikko Leisti, yksi Sofia Helsingin omistajista, Sofia Helsinki on yksi Senaatintorin kesän kuudestatoista ravintolatoimijasta.

– Senaatintorin kesä on onnistunut esimerkki siitä, miten kaupunki yhteisönä – yritykset, yksittäiset toimijat ja kaupunkiorganisaatio – pystyvät luomaan jotakin merkittävää yhdessä, sanoo puolestaan pormestari Jan Vapaavuori tiedotteessa.

Turvallisuus, siisteys ja hygienia ovat olleet Senaatintorin kesän kulmakiviä. Väkeä Senaatintorilla on riittänyt vaihtelevissakin terassikeleissä.

– Parhaimpina päivinä kesäterassista on nauttinut 7 000-8 000 kävijää. Kassatapahtumien määrä heinäkuussa oli noin 320 000 ja juomalaseja on käytetty noin 23 000 kappaleen viikkotahtia. Ainuttakaan järjestyshäiriötä ei terassilla ole ollut, kertoo Senaatintorin kesän käytännön järjestelyistä vastaavan Torikortteleiden kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer tiedotteessa.

Bauer kertoi Helsingin Uutisille toukokuussa, ettei terassista tule "holtitonta juottolaa".

Jättiterassi on auki 30. elokuuta asti, pimeneviä iltoja valaisevat terassin ylle viritetyt tunnelmavalot ja luvassa on myös monipuolista ohjelmaa. Esimerkiksi 22. elokuuta koko perheelle sopivaa viihdykettä tarjoilee LempiLempi-yhtye.

Terassielämä laajenee Senaatintorilta loppukesän viikonlopuiksi Kauppatorin puolelle, kun Kukkatori levittäytyy Havis Amandan ympärille. Kukkien tuoksua, väriloistoa, työpajoja, musiikkia, juomia ja pikkupurtavaa on tarjolla viikonloppuisin 6. syyskuuta asti.

Senaatintorin kohopenkkien kukkaistutukset myydään laatikoittain (vain istutuslaatikoiden sisältö) terassin purkamisen yhteydessä 31. elokuuta–1. syyskuuta. Samalla Vanaja Event Solutions myy myös terassikalusteita ja myynnin tuotot ohjataan koronasta kärsineen tapahtumateollisuuden hyväksi, kerrotaan tiedotteessa.

Senaatintorin terassin 6,90 euron hintaisesta ruoka-annoksesta tuli välittömästi hitti – "Herkullinen, murea ja lämmin!"

Senaatintorin terassin suosio löi ällikällä: Asiakaspaikkojen määrä nostetaan yli 800:aan – "Väljyys säilyy"

Kuva: Senaatintorin terassi aukesi hyvin hiljaisena – juomien hintataso jakoi heti mielipiteet

Ravintolayrittäjät rynnivät Senaatintorille – Hakemuksia tullut paljon: "Herättää valtavia toiveita"

Helsinki julkisti Senaatintorille tulevat ravintolat – mukana yksi todellinen klassikko jo vuosikymmenten takaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut