Helsinkiläismieheltä varastettiin tililtä 100 000 euroa – poliisi varoittaa rajusti yleistyneestä huijausilmiöstä

Valvonta- ja hälytystehtäviä hoitava konstaapeli tarkisti poliisin rekistereistä rikostaustaisen miehen tiedot, kun häneltä kysyttiin neuvoa mahdolliseen uhkatilanteeseen. Risto Aalto

Helsinkiläisen miehen pankkitililtä vietiin satatuhatta euroa "Microsoftin tekninen tuki" -huijauksen avulla. Miehelle oli soitettu ja väitetty, että soittaja oli Microsoftilta ja että miehen tietokone olisi joutunut hakkeroinnin kohteeksi. Miestä pyydettiin asentamaan etäyhteyden mahdollistava ohjelma TeamViewer, antamaan nettipankkitunnukset sekä näyttämään ajokorttinsa.

Mies antoi tiedot ja jonkin ajan kuluttua hänen pankkitililtään oli tehty kaksi 50 000 euron tilisiirtoa bitcoineja välittäville ulkomaisille yhtiöille. Miehen ajokorttikuvia hyväksi käyttämällä oli puheluiden aikana avattu tilit näihin yhtiöihin.

Varo tätä Tunisian suuntanumeroa – myös näistä numeroista KRP varoittaa

Epäilty rikos tapahtui maanantaina 17. elokuuta.

Rikosnimikkeet ovat törkeä petos ja identiteettivarkaus.

Poliisi varoittaa jälleen huijareista ja muistuttaa, ettei nettipankkitunnuksia tule antaa ikinä kenellekään. Vastaavia Microsoftin tekninen tuki -huijauksia tulee poliisin tietoon viikottain.

Microsoft-huijari onnistui varastamaan yli 30 000 euroa – etäyhteydellä kiinni uhrin tietokoneeseen

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut