Helsinkiläiskoulu poisti lahjoituksena saamansa desinfiointiportin käytöstä – sumutti puhdistusainetta oppilaiden päälle

Kulosaaren yhteiskoulu jakoi kuvan desinfiointiportista maanantaina. Laitteen turvallisuus ja tehokkuus on herättänyt kysymyksiä vanhemmissa ja se on toistaiseksi pois käytöstä. Kulosaaren yhteiskoulun Facebook-sivu
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Kulosaaren yhteiskoulu kertoi maanantaina sosiaalisessa mediassa saaneensa lahjoituksena käyttöön desinfiointiportin. Portin läpi kuljettiin ruokalaan.

– Portin on valmistanut Landeli Group ja sen lahjoitti koululle toimitusjohtaja Sergei Medvedev, koulu kertoi Facebookissa.

Landeli Group on liha-alan yritys.

Koulun päivitykseen tuli kymmenittäin ihmetteleviä kommentteja, joista paitsi kyseenalaistettiin laitteen teho, myös pohdittiin sen turvallisuutta. Osa kommentoijista muistutti, että muun muassa maailman terveysjärjestö WHO ei suosittele desinfiointiaineen suihkuttamista ihmisten päälle. Portista uutisoivat alkuviikosta myös muun muassa Iltalehti.

Negatiivista koronatestiä ei voida vaatia koulussa tai päivähoidossa – vanhemmat kiukustuneita 1–2 tunnin jonotuksesta Helsingin koronapuhelimeen

Koulun rehtori Lauri Halla kertoi keskiviikkona HU:lle, että portti on poistettu käytöstä. Koulu infoaa asiasta myös Facebook-päivityksessään:

– Koulun lahjoituksena käyttöönsä saama ja ruokalan sisäänkäynnin yhteyteen sijoitettu desinfiointiportti on herättänyt huolta joidenkin vanhempien keskuudessa. Laitteen käyttö on ollut vapaaehtoista eikä se ole korvannut käsien pesua ja desinfiointia eikä muita hygieniavaatimuksia.

– Laitteessa käytettävän puhdistusaineen turvallisuuden osoittava dokumentointi on toimitettu pyynnöstä Helsingin terveystarkastajalle. Koulu on päättänyt ottaa laitteen pois käytöstä, kunnes huolenaiheisiin on antaa tyydyttävät vastaukset, Kulosaaren yhteiskoulu kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.