Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Isoa puista pyörylää rakennetaan nyt Helsingin herkkupaikalle – avautuu kaupunkilaisille kuunvaihteessa – kuvat

Helsingin Kauppatorin tuntumassa, Vanhan kauppahallin viereisellä Lyypekinlaiturilla on tällä viikolla paiskittu töitä Helsinki Biennaali -nykytaidetapahtumaan liittyvän paviljongin kanssa. Vaikka itse kansainvälinen biennaali, jonka tapahtumapaikkana piti olla tänä kesänä Vallisaari, peruttiin koronaviruspandemian vuoksi, niin paviljonki valmistuu kaupunkilaisten käyttöön näillä näkymin elo-syyskuun vaihteessa.

Paviljonki koostuu suurista puuelementeistä, jotka kuljetettiin Helsinkiin Loviisasta Jyry-nimisellä proomulla. Paviljonki on suunniteltu tarjoamaan kaikille avointa odotus- ja oleskelutilaa kattopinnallaan ja sen alla, kerrotaan tiedotteessa.

Ensi vuodelle siirretyn Helsinki Biennaalin aikana paviljongissa on tapahtuman lipunmyynti ja Helsingin turisti-info, ja yhteysalukset tapahtumapaikalle lähtevät viereiseltä uudelta laiturilta. Paviljonkiin liittyy myös saniteetti- ja muita aputiloja. Paviljonki on tilapäinen rakennus, jolla on tiedotteen mukaan lupa olla paikallaan vuoteen 2024.

Paviljongin on suunnitellut Verstas Arkkitehdit, joka tunnetaan muun muassa Otaniemen uusien Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun ja Kauppakorkeakoulun rakennusten suunnittelijana. Paviljongin muoto on saanut inspiraationsa Vallisaaren monista kalliolammista, joista osa on hiidenkirnuja. Suurimmat elementit on tehty liimapuukehistä, kertopuulevystä ja hienosahatusta mäntyrimasta. Keskiosan lattia tehdään poikkileikatuista pystypölkyistä, joiden välit täytetään hiekalla.