Isoa puista pyörylää rakennetaan nyt Helsingin herkkupaikalle – avautuu kaupunkilaisille kuunvaihteessa – kuvat

Helsinki Biennaalin paviljonki valmistuu Lyypekinlaiturille Vanhan kauppahallin viereen. Kaisa Paastela
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Helsingin Kauppatorin tuntumassa, Vanhan kauppahallin viereisellä Lyypekinlaiturilla on tällä viikolla paiskittu töitä Helsinki Biennaali -nykytaidetapahtumaan liittyvän paviljongin kanssa. Vaikka itse kansainvälinen biennaali, jonka tapahtumapaikkana piti olla tänä kesänä Vallisaari, peruttiin koronaviruspandemian vuoksi, niin paviljonki valmistuu kaupunkilaisten käyttöön näillä näkymin elo-syyskuun vaihteessa.

Visualisointi valmiista paviljongista. Verstas Arkkitehdit

Paviljonki koostuu suurista puuelementeistä, jotka kuljetettiin Helsinkiin Loviisasta Jyry-nimisellä proomulla. Paviljonki on suunniteltu tarjoamaan kaikille avointa odotus- ja oleskelutilaa kattopinnallaan ja sen alla, kerrotaan tiedotteessa.

Ensi vuodelle siirretyn Helsinki Biennaalin aikana paviljongissa on tapahtuman lipunmyynti ja Helsingin turisti-info, ja yhteysalukset tapahtumapaikalle lähtevät viereiseltä uudelta laiturilta. Paviljonkiin liittyy myös saniteetti- ja muita aputiloja. Paviljonki on tilapäinen rakennus, jolla on tiedotteen mukaan lupa olla paikallaan vuoteen 2024.

Puuelementit saapuivat Loviisasta Helsinkiin Jyry-proomulla. Lukijan kuva / Toivo Koivisto

Paviljongin on suunnitellut Verstas Arkkitehdit, joka tunnetaan muun muassa Otaniemen uusien Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun ja Kauppakorkeakoulun rakennusten suunnittelijana. Paviljongin muoto on saanut inspiraationsa Vallisaaren monista kalliolammista, joista osa on hiidenkirnuja. Suurimmat elementit on tehty liimapuukehistä, kertopuulevystä ja hienosahatusta mäntyrimasta. Keskiosan lattia tehdään poikkileikatuista pystypölkyistä, joiden välit täytetään hiekalla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut